Limuzinele presedintilor americani, din 1900 pana azi (POZE)

Apropo.ro / 22.01.2009, 16:08
"Spionii auto" au aflat deja cum arata limuzina care il va deservi pe noul presedinte al Americii, Barack Obama.

Imediat ce Obama a iesit presedinte, "spionii auto" s-au si grabit sa afle cum arata limuzina care il va plimba pe primul presedinte de culoare din istoria Americii.

Daca respectivul simbol pe patru roti va fi o "fortareata" cu proportii impresionante si mult blindaj, nu acelasi lucru se poate spune despre vechile limuzine, care au deservit in urma cu multi ani presedintii americani.

Iata o retrospectiva a limuzinelor prezidentiale, din 1900 pana in prezent:

Vezi mai multe modele de limuzine prezidentiale, pe Promotor.ro

Pierce Arrow Series 51 (1919) – a fost pentru prima data cand un presedinte american (Woodrow Wilson) a participat la o parada la bordul unei masini.

Lincoln V12 (1939) – botezata "Sunshine Special", noua limuzina a lui Roosvelt a ramas in serviciul Casei Albe pana in 1950, cand a fost donata muzeului Ford.

Lincoln Continental (1964)Lyndon Johnson a folosit aceeasi masina ca si Kennedy, insa acum limuzina a fost mult imbunatatita: blindata, climatizare evoluata, sistem nou de telecomunicatii

Cadillac Fleetwood (1983) – a fost utilizata de Reagan in ambele sale mandate. Acum este expusa in Ronald Reagan Presidential Library & Museum, in Simi Valley (California).

Cadillac Fleetwood (1993) – odata cu Bill Clinton putem vorbi de instaurarea "erei Cadillac" la Casa Alba.

Cadillac DTS "Stagecoach" (2009) – ultimul presedinte american, Barack Obama, foloseste o masina asemanatoare cu a lui Bush, dar ameliorata sensibil la nivel estetic.

Comenteaza aici