Linie telefonica gratuita la Protectia Copilului

Apropo.ro / 03.12.2007, 10:21
Linie telefonica gratuita la Protectia Copilului
Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 pun la dispozitia cetatenior o linie gratuita.

Incepand cu luna noiembrie, linia telefonica gratuita 0800.800.660, care functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 19.00, a fost completata cu un numar nou, din reteaua de telefonie mobila, 0731624849, apelabil de luni pana vineri intre orele 19.00 – 08.00, precum si non-stop, in perioada week-end-ului.

Dedicata copiilor aflati in dificultate, aceasta linie telefonica gratuita este de interventie in situatii urgente precum: abuz fizic sau exploatare prin munca, delincventa juvenila, cazuri de violenta in familie, probleme sociale sau emotionale ale copiilor, minori cu probleme medicale, femei gravide fara adapost etc. Cele doua numerele sunt accesibile atat cetatenilor, cat si institutiilor de stat sau private, care cunosc copii aflati in situatii dificile pe raza Sectorului 6.

Daca se constata ca sunt incalcate drepturile elementare ale copilului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 are pregatita o echipa de interventie rapida si consiliere, alcatuita din specialisti.

Inspectorii DGASPC pot fi apelati la noul numar, actionand si la apeluri anonime, cu conditia ca sesizarea sa contina coordonate si date pertinente: tipul abuzului, situatia copilului, locatia exacta, modalitatea prin care persoana ce apeleaza linia telefonica a ajuns sa cunoasca situatia.