Linie telefonica SUA-Iran, intr-un parc din New York

Apropo.ro / 18.01.2008, 12:19
Linie telefonica SUA-Iran, intr-un parc din New York
O grupare americana care sustine negocierile intre Statele Unite si Iran va instala trei linii telefonice intr-un parc din New York.

O grupare americana care sustine negocierile intre Statele Unite si Iran va instala trei linii telefonice intr-un parc din New York, la acest sfarsit de saptamana, pentru ca trecatorii sa poata discuta cu iranienii, relateaza AFP.

"Americanii si iranienii vor incepe un dialog important sambata, in intervalul orar 11.00-13.00", anunta grupul intr-un comunicat.

Militantii se vor reuni intr-un parc din sudul Manhattan-ului si vor folosi trei vechi aparate telefonice rosii, cu aluzie la linia telefonica ce facea legatura intre liderii americani si cei sovietici in timpul Razboiului Rece.

"Scopul nostru este sa angajam o discutie de la individ la individ", a anuntat intr-un comunicat Nick Jehlen, cofondator al grupului "ajunge cu frica".

"Guvernele noastre nu isi vor vorbi, asa ca am decis sa luam initiativa pentru a incepe sa ne cunoastem mai bine si sa cooperam pentru pace. Este mult mai dificil sa intram in razboi cu oameni pe care ii cunoastem", a adaugat el.

Voluntari iranieni se vor afla la celalalt capat al firului, iar interpretii vor fi, de asemenea, disponibili.

Â