Linux pe discheta, pentru conectarea la Internet

Apropo.ro / 09.07.2004, 15:07
Linux pe discheta, pentru conectarea la Internet
Unele sisteme de operare au început sa fie disponibile și pe suporturi "instant". Adica, de exemplu, introduci CD-ul și poți rula o consola de Linux imediat, fara a mai instala nimic. Acest lucru este foarte util pentru dezvoltatorii de aplicații care au nevoie sa

Unele sisteme de operare au început sa fie disponibile și pe suporturi „instant”. Adica, de exemplu, introduci CD-ul și poți rula o consola de Linux imediat, fara a mai instala nimic. Acest lucru este foarte util pentru dezvoltatorii de aplicații care au nevoie sa ruleze un anumit sistem de operare pe platforme diferite, nu neaparat pentru un timp îndelungat. Linux este unul dintre cele sistemele la care se lucreaza cel mai mult, fara îndoiala. Poate ca de aceea a fost posibila și o noua soluție software neașteptata: Linux pe o discheta!

Versiunea limitată de Linux se numește Coyote Linux Floppy Firewall. Aceasta distribuție a fost creata cu un singur scop, și anume punerea în comun a unei conexiuni la Internet. Coyote Linux Floppy Firewall ruleaza cu aceleași caracteristici tehnice ale unui Linux full-option (performanța buna, stabilitate, timp de funcționare îndelungat), însa fara majoritatea facilitaților software ale versiunii complete. Spre exemplu, discheta de Coyote Linux nu va putea cuprinde un server web, de FTP sau de imprimare.

Însa mult mai multe detalii veți gasi pe site-ul organizației, www.coyotelinux.com

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.
Mihai Musatoiu, [email protected]