Lionel Richie va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy 2016

De: Nicoleta Nicolae / 20.08.2015, 15:00
Lionel Richie va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy 2016
Cântăreţul american Lionel Richie va primi titlul de "persoana anului" din partea fundaţiei MusiCares - MusiCares Person of the Year -, cu două zile înainte de gala premiilor Grammy din 2016, la o ceremonie de caritate care va avea loc pe 13 februarie, la Los Angeles, informează contactmusic.com.

Pharrell Williams, Lady Antebellum şi Luke Bryan vor cânta la acel eveniment, în cadrul căruia Lionel Richie va fi recompensat pentru acţiunile sale de caritate şi pentru realizările sale semnificative din domeniul creaţiei muzicale.

Lionel Richie traversează din nou o perioadă fastă în carieră şi a susţinut un show spectaculos la ediţia din acest an a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie în faţa unui public de peste 100.000 de spectatori.

Printre personalităţile care au primit titlul MusiCares Person of the Year în anii anteriori se numără Bruce Springsteen, Paul McCartney, Elton John, Barbra Streisand, Carole King şi Neil Young.

Lionel Richie, în vârstă de 66 de ani, este un cântăreţ, compozitor şi producător american. După ce a cântat în câteva trupe R&B, la mijlocul anilor ’60, Richie s-a alăturat în calitate de cântăreţ şi saxofonist formaţiei Commodores. Spre sfârşitul anilor ’70, el compunea deja muzică pentru alţi artişti, semnând, în 1980, hitul „Lady”, pentru Kenny Rogers, căruia i-a şi produs albumul „Share Your Love” în anul următor.