Lippi si Klinsman au renuntat

Apropo.ro / 13.07.2006, 10:18
Lippi si Klinsman au renuntat
Antrenorul Marcello Lippi a anunțat, miercuri, ca nu își va prelungi înțelegerea cu Federația Italiana de Fotbal, renunțând la funcția de selecționer al Squadrei Azzurra, dupa ce a câștigat Cupa Mondiala din Germania. "Rolul meu la naționala

Antrenorul Marcello Lippi a anunțat, miercuri, ca nu își va prelungi înțelegerea cu Federația Italiana de Fotbal, renunțând la funcția de selecționer al Squadrei Azzurra, dupa ce a câștigat Cupa Mondiala din Germania.

„Rolul meu la naționala Italiei s-a încheiat. Am avut parte de o extraordinara experiența profesionala și umana. Trebuie sa le mulțumesc jucatorilor, colaboratorilor mei și conducerii federației. Am anunțat ca doresc sa plec de la naționala la finalul contractului și acest lucru se va întâmpla. Am demonstrat în acești doi ani ca suntem un grup puternic și am realizat o performanța care va ramâne în istoria fotbalului italian și în inimile tuturor suporterilor”, a declarat Lippi.

Marcello Lippi a fost numit în funcția de selecționer al Italiei dupa turneul final al Campionatului European din 2004, înlocuindu-l pe Giovanni Trapattoni.

Formația Italiei a câștigat titlul de campioana mondiala dupa ce a învins, duminica, în finala de la Berlin, cu scorul de 6-4 dupa loviturile de departajare, reprezentativa Franței.

Klinsmann a renunțat, Low este noul selecționer al Germaniei

Antrenorul Jurgen Klinsmann a anunțat, miercuri, într-o conferința de presa susținuta la Frankfurt, ca nu își va prelungi înțelegerea cu Federația Germana de Fotbal (DFB), viitorul selecționer al medaliatei cu bronz de la Cupa Mondiala urmând a fi Joachim Low, informeaza AFP.

„Nu mi-a fost ușor sa iau aceasta decizie, dar vreau sa petrec mai mult timp cu familia. Cei doi ani petrecuți la naționala au fost dificili, dar sunt fericit ca am reușit o performanța buna la Cupa Mondiala”, a spus Klinsmann.

Klinsmann, în vârsta de 41 de ani, a fost numit în funcția de selecționer al Germaniei în august 2004 și a reușit clasarea pe locul trei la Cupa Mondiala și la Cupa Confederațiilor din 2005. În cei aproape doi ani în care a pregatit naționala, Klinsmann a înregistrat 21 de victorii, șapte rezultate de egalitate și șase înfrângeri.

Viitorul selecționer al Germaniei va fi Joachim Low, secundul lui Klinsmann la naționala. „Sunt fericit pentru Low, deoarece am muncit împreuna în ultimii doi ani și am facut-o foarte bine”, a precizat Klinsmann.

Low, în vârsta de 46 de ani, a fost jucator în liga secunda germana și a mai antrenat formațiile VfB Stuttgart și Fenerbahce Istanbul.

Mediafax