Lipsa fortei de munca afecteaza inclusiv tarile din estul Europei

Apropo.ro / 05.06.2007, 09:48
Lipsa fortei de munca afecteaza inclusiv tarile din estul Europei
Europa de Vest nu este singura regiune din Uniunea Europeana care se confrunta cu o lipsa de forta de munca, dificultati în recrutarea de muncitori calificati fiind întâmpinate si de mai multe tari est-europene, printre care si România, relateaza Financial Times, în editia electronica de

Europa de Vest nu este singura regiune din Uniunea Europeana care se confrunta cu o lipsa de forta de munca, dificultati în recrutarea de muncitori calificati fiind întâmpinate si de mai multe tari est-europene, printre care si România, relateaza Financial Times, în editia electronica de marti.

Cresterea investitiilor în estul Europei, imigratia, distributia inegala a abilitatilor si nivelul redus de mobilitate au generat lipsa muncitorilor calificati începând cu Polonia si pâna în Bulgaria.

În orasul transilvanean Cluj, companiile sustin ca dezvoltarea în domeniul constructiilor este afectata. „Lipsa de muncitori calificati este, astazi, o problema majora pentru firmele de constructii”, a explicat Sorin Niculescu, presedintele diviziei pentru dezvoltare a proprietatii din cadrul grupului bancar Imofinance.

El a procedat la recrutarea de forta de munca din Republica Moldova, salariile continuând totusi sa creasca cu 20 pâna la 50 de procente anul trecut, a precizat el.

Mediafax