Lipsa somnului și efectele asupra organismului

Apropo.ro / 13.03.2013, 18:00
Lipsa somnului și efectele asupra organismului
În urma unui studiu efectuat în SUA se arată că lipsa somnului provoacă un apetit mai crescut de a mânca, iar de aici spre kilogramele în plus.

Un grup de participanți la un studiu realizat în SUA au luat kilograme în plus după o săptămână în care au dormit 5 ore pe noapte și au avut mâncare la discreție.

Specialiștii au demonstrat că lipsa somnului conduce spre creșterea poftei de mâncare, dar și spre o creștere în greutate.

Nu lipsa somnului în sine duce la îngrășare. Dar atunci când nu dormi suficient ai tendința de a mânca mai mult decât este necesar, pentru a compensa„, afirmă Kenneth Wrightt, directorul Laboratorului pentru studierea somnului și de cronobiologie de la Universitatea Colorado, din orașul Boulder, coordonatorul studiului.

Autorii studiului, cercetătorii de la Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), au constatat, totodată, că femeile și bărbații au reacționat diferit în timpul studiului. Dormind normal, bărbații s-au îngrășat puțin, în timp ce femeile și-au menținut silueta. Însă, atunci când au dormit doar cinci ore pe noapte, atât femeile, cât și bărbații s-au îngrășat, în medie, un kilogram.

Citește mai multe detalii despre Lipsa somnului îi face pe oameni să mănânce mai mult și să se îngrașe, pe Mediafax.ro