Lista câştigătorilor de la Critics’ Choice Movie Awards 2015

De: Nicoleta Nicolae / 16.01.2015, 12:17
Lista câştigătorilor de la Critics' Choice Movie Awards 2015
Pelicula "12 ani de copilărie/ Boyhood", care a fost nominalizată, joi, la şase categorii ale premiilor Oscar 2015, inclusiv pentru cel mai bun film, a câştigat titlul de cel mai bun film al anului 2014 din partea celor peste 250 de membri ai Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Pelicula „12 ani de copilărie/ Boyhood”, Michael Keaton şi Julianne Moore s-au numărat, joi, printre marii câştigători ai celei de-a 20-a ediţii a Galei Critics’ Choice Movie Awards, fiind premiaţi la categoriile cel mai bun film, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Criticii l-au premiat pe regizorul filmului, Richard Linkater, care a realizat producţia pe durata a 12 ani, folosind aceiaşi actori. Totodată, Patricia Arquette, care joacă în „12 de copilărie”, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Actorul Michael Keaton a primit două distincţii din partea criticilor nord-americani, fiind desemnat câştigător la categoriile cel mai bun actor într-o comedie şi cel mai bun actor, ambele pentru prestaţia din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”. Pelicula a câştigat şapte premii în total, inclusiv pentru cea mai bună distribuţie.

Julianne Moore, de asemenea nominalizată la premiul Oscar şi favorită în cursa pentru cea mai bună actriţă, a câştigat, din partea criticilor nord-americanio, titlul de cea mai bună actriţă pentru prestaţia din filmul „Still Alice”, unde interpretează rolul unei profesoare bolnave de Alzheimer.

„The Grand Budapest Hotel” a câştigat premiile pentru cel mai bun film de comedie, cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

In cadrul ceremoniei, Kevin Costner a primit un premiu pentru intreaga activitate, Jessica Chastain a primit premiul MVP (most valuable player), oferit in premiera, iar regizorul Ron Howard a primit premiul Louis XIII Genius Award.

Ceremonia de decernare a premiilor Critics’ Choice, aflate în 2015 la a 20-a ediţie şi care sunt acordate în urma votului a circa 300 de membri ai Broadcast Film Critics Association, a avut loc joi, 15 ianuarie, la Los Angeles, SUA.

Vezi lista completă a câştigătorilor la Critics’ Choice Movie Awards 2015, pe mediafax.ro