Lista neagra

Apropo.ro / 17.12.2001, 08:10
Lista neagra
Giulestenii au deschis enumerarea jucatorilor transferabili cu numele lui Marius Maldarasanu (foto). Urmatorii pe lista sînt Nicolae Constantin, Robert Nita, Narcis Raducan si Eugen Anghel Conducerea clubului Rapid a întocmit pentru aceasta perioada de pauza doua liste cu jucatori. Daca


Giulestenii au deschis enumerarea jucatorilor transferabili cu numele lui Marius Maldarasanu (foto). Urmatorii pe lista sînt Nicolae Constantin, Robert Nita, Narcis Raducan si Eugen Anghel

Conducerea clubului Rapid a întocmit pentru aceasta perioada de pauza doua liste cu jucatori. Daca prima cuprinde fotbalistii intrati în vizorul lui Viorel Hizo pentru a fi adusi la Rapid, printre care Radu Niculescu, Razvan Lucescu, Cristi Munteanu, Ilyes sau Gabi Popescu, cea de-a doua se refera la oamenii de care clubul se poate dispensa în orice moment.

Enumerarea jucatorilor transferabili începe, surprinzator, cu Marius Maldarasanu. Totusi, în cazul sau, procedura îmbraca o mantie diplomatica, el fiind considerat „de vînzare în orice moment”. De asemenea, este de asteptat ca impresarul lui „Malda”, Ioan Becali, sa insiste pentru ca jucatorul sau sa nu fie pus pe liber.

Oferta de 800.000 de dolari
De altfel, cazul lui Maldarasanu este de departe cel mai delicat din însiruirea rapidistilor declarati transferabili. Forma proasta pe care o traverseaza de luni bune si, mai nou, frecventa slaba cu care apare pe lista marcatorilor au determinat conducerea clubului sa încerce transferarea sa.

Din pacate, ofertele nu prea exista, singurul club care si-a manifestat interesul pentru Maldarasanu în ultima vreme fiind Astra Ploiesti, atunci cînd s-a negociat trecerea lui Ilyes în Giulesti. Cum, totusi, George Copos tine la pretul lui Maldarasanu, care, desi nu a fost formulat strict, depaseste oricum posibilitatile financiare ale Astrei, discutiile s-au sistat.

O alta varianta în ceea ce îl priveste pe ploiestean ar fi diminuarea contractului, însa demersul ar încalca noul „Regulament de functionare al echipei”. În perioada în care era unul dintre cei mai în forma fotbalisti rapidisti, „Malda” a semnat un contract cu un salariu de 120.000 de dolari pe sezon. Pe de alta parte, surse din interiorul clubului sustin ca impresarul Mircea Petescu a depus o oferta pentru mijlocasul giulestenilor de la un club din Olanda, care ar fi dispus sa plateasca 800.000 de dolari pentru a-l achizitiona.

Ceilalti patru
În continuare, lista transferabililor îi cuprinde pe Robert Nita, Narcis Raducan, Nicolae Constantin si Eugen Anghel. În priviinta acestuia din urma lucrurile sînt clare, conducerea clubului anuntînd oficial ca nu intentioneaza sa îi prelungeasca contractul. Raducan si Constantin poarta, pe lînga pasivul la capitolul meciuri jucate, si povara litigiilor financiare pe care le au cu clubul.

Cei cinci fotbalisti nu sînt lamuriti ce se va întîmpla cu ei în cazul în care clubul va decide sa îi împrumute. „Noi mai avem contract cu Rapid pîna la vara, iar daca acceptam sa mergem la alta echipa pentru retur, din vara nu am mai avea voie sa plecam în strainatate. Conform noului regulament de transferari nu ai voie sa semnezi contract pe 6 luni, ci pe cel putin un an de zile”, a precizat unul dintre jucatorii rapidisti.

Pleaca Nita în Grecia?
În ultimele 10 zile, conducerea giulestenilor a purtat negocieri cu reprezentantii unei firme de impresariat din Grecia pentru transferul lui Robert Nita. Deocamdata, discutiile s-au purtat în jurul sumei de transfer, însa fara o persoana din conducerea clubului OFI Creta, grupare care îl doreste pe atacantul giulestean.

Chiar daca între cerere si oferta exista o diferenta de 100.000 de dolari, giulestenii solicitînd 400.000 de dolari, în timp ce grecii avansînd 300.000 de dolari, sansele sa se ajunga la un numitor comun sînt extrem de mari. Saptamîna trecuta Robert s-a aflat la Cîmpina, unde si-a tratat accidentarea suferita în turneul de sala de la Sibiu.
Sursa:www.prosport.ro