Lista nominalizărilor la BRIT Awards 2015

De: Nicoleta Nicolae / 16.01.2015, 12:00
Lista nominalizărilor la BRIT Awards 2015
Cântăreţul britanic Sam Smith a primit cele mai multe nominalizări la gala BRIT Awards 2015, concurând la cinci categorii, iar Ed Sheeran şi George Ezra au fost nominalizaţi la câte patru categorii.

Cântăreţul britanic Sam Smith, care a fost premiat la categoria Critics’ Choice (Alegerea Criticilor, n.r.) în 2014, a fost nominalizat, joi, la cinci categorii în cadrul galei BRIT Awards 2015: cel mai bun artist solo britanic, cel mai bun single britanic, cel mai bun videoclip al unui artist britanic, cel mai bun album britanic şi la categoria Breakthrough Act, potrivit contactmusic.com, citat de mediafax.ro.

La rândul său, Ed Sheeran a fost nominalizat la categoriile cel mai bun artist solo britanic, cel mai bun single britanic, cel mai bun videoclip al unui artist britanic şi cel mai bun album britanic.

George Ezra concurează la categoriile cel mai bun album, cel mai bun artist, cel mai bun single şi la categoria Breakthrough Act.

 Gazda ceremoniei de anunţare a nominalizărilor BRIT Awards 2015, Reggie Yates, a declarat că, deşi îi susţine pe toţi artiştii britanici, îl vede ca favorit pe Ed Sheeran, în vârstă de 23 de ani.

„Nu vreau să zic ce zice toată lumea, dar îl iubesc pe Ed. Este unul dintre cei despre care lumea spune acelaşi lucru, dar e adevărat, e un băiat minunat şi mi-ar plăcea să-l văd câştigând nişte premii în seara decernării. Îmi place ce a făcut Sia (o cântăreaţă australiană, n.r.) anul acesta, îmi plac cele mai recente două videoclipuri ale ei. În ceea ce priveşte artistele britanice, Jessie Ware este minunată, am fost un fan al ei de la început. Sam Smith e genial. Avem aşa un grup minunat de artişti în perioada asta”, a spus Reggie Yates, actor, vedetă TV şi DJ la postul BBC Radio 1.

Totodată, trupa Royal Blood a primit trei nominalizări, iar artistele FKA twigs şi Ella Henderson câte două.

Premiul Critics’ Choice a fost deja acordat, revenind anul acesta lui James Bay.

Gala BRIT Awards 2015 va avea loc pe 22 februarie, la Londra, şi va transmisă în direct, pentru al cincilea an la rând, de televiziunea ITV.

Vezi lista completă a nominalizărilor la BRIT Awars 2015, pe mediafax.ro