Lista nominalizărilor la GLOBURILE DE AUR 2016: „Spotlight”, „Room”, „Mad Max” – selectate pentru cel mai bun film-dramă

De: Nicoleta Nicolae / 11.12.2015, 15:00
Lista nominalizărilor la GLOBURILE DE AUR 2016:
"Spotlight", de Tom McCarthy, "Mad Max: Fury Road", de George Miller, "The Revenant", de Alejandro González Iñárritu, "Room", de Lenny Abrahamson, şi "Carol", de Todd Haynes, au fost nominalizate la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film-dramă", potrivit hfpa.org.

Nominalizările pentru cea de-a 73-a gală a Globurilor de Aur conţin numele unor veterani ai industriei de divertisment, dar şi câteva ale unor debutanţi. În domeniul televiziunii, Lady Gaga a fost nominalizată pentru evoluţia sa din serialul „American Horror Story”, iar Christian Slater a fost nominalizat pentru „Mr. Robot”, Lily Tomlin pentru „Grace and Frankie”, iar Jamie Lee Curtis pentru „Scream Queens”. Alţi actori celebri, precum Rob Lowe, Patrick Stewart şi Sylvester Stallone, au fost şi ei nominalizaţi.

„The Martian”, „The Big Short” – nominalizate la Globul de Aur pentru cea mai bună comedie

„The Big Short”, de Adam McKay, „Joy”, de David O. Russell, „The Martian”, de Ridley Scott, „Spy”, de Paul Feig, şi „Trainwreck”, de Judd Apatow, au fost nominalizate, joi, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie.

Cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), va avea loc pe 10 ianuarie 2016, la Los Angeles.

Ceremonia va fi prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.

Julia Louis-Dreyfus va concura din nou la Globul de Aur cu rolul din serialul „Veep”, Jon Hamm a fost nominalizat pentru partitura actoricească din sezonul final al serialului „Mad Men”, iar Eddie Redmayne a primit o nominalizare pentru evoluţia din filmul „The Danish Girl”. Vedete de prim rang de la Hollywood, precum Leonardo DiCaprio, Will Smith şi Michael Fassbender, se regăsesc la rândul lor pe lista nominalizaţilor.

La ediţia din 2016, premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră va fi decernat actorului şi regizorului Denzel Washington.

Nominalizările pentru cea de-a 73-a ediţie a galei Globurilor de Aur au fost anunţate joi, la Los Angeles. Actorii America Ferrera, Dennis Quaid, Angela Bassett şi Chloë Grace Moretz au anunţat, din hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, nominalizările pentru cele 25 de categorii de premii pentru cinema şi televiziune.

Vezi aici lista nominalizărilor la premiile Globul de Aur din 2016!