Lista produselor false, vandute drept „traditionale”

Apropo.ro / 10.11.2011, 17:10
Lista produselor false, vandute drept
Inspectorii ANPC au verificat aproximativ 610 tone de produse alimentare vandute ca "produse traditionale", din care 594 de tone (97 la suta) nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor.

Produse precum „parizer ca la bunica”, care contine E-uri, „fasole bob gustos”, adus din China si ambalat in Romania, salam de casa si carnati afumati, vandute ca fiind „traditionale”, fara a fi inregistrate, au fost gasite de ANPC, 73% dintre cei peste 400 de comercianti verificati avand nereguli.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in ultima perioada s-a constatat la comercializarea produselor alimentare utilizarea excesiva, pana la derizoriu, a termenilor „traditional”, „traditionalitate”, „reteta traditionala”, „traditie”.

El a precizat ca, in perioada 13-21 octombrie, ANPC a facut un control la nivel national, fiind verificati 402 operatori economici, dintre care la 296 (73,6 la suta) au fost gasite nereguli. Inspectorii au verificat legalitatea utilizarii termenilor „traditional”, „reteta traditionala” sau a produselor alimentare cu indicatie geografica sau cu denumire de origine.

Citeste mai multe despre „Produsele false care se vând ca fiind traditionale”, pe Mediafax.ro