Litoralul bulgaresc, criticat de presa britanica

Apropo.ro / 31.08.2004, 16:19
Litoralul bulgaresc, criticat de presa britanica
O vacanța în Bulgaria este descrisa de British Travel Telegraph drept o combinație de "hoteluri înconjurate de zone de construcții pline de noroi, mîncare fara gust și prostituate", informeaza Novinite. Bulgaria a reușit în ultimii ani sa se impuna ca

O vacanța în Bulgaria este descrisa de British Travel Telegraph drept o combinație de „hoteluri înconjurate de zone de construcții pline de noroi, mîncare fara gust și prostituate”, informeaza Novinite.

Bulgaria a reușit în ultimii ani sa se impuna ca o destinație de vara, numarul turiștilor britanici crescînd de la 53.000 în 1999 la 157.000 de persoane în primele șase luni din 2004. Pe de alta parte, amestecul de stațiuni din perioada comunista și dezvoltare necontrolata produce adeseori dezamagiri turiștilor.

Potrivit Travel Telegraph, majoritatea plîngerilor primite în aceasta vara pe site-ul specializat holidaytravelwatch.com au provenit de la turiști care își petrecusera concediul pe litoralul bulgaresc.

Un studiu publicat de revista Asociației Consumatorilor din Marea Britanie confirma acest trend, concluzionînd ca hotelurile all-inclusive din Bulgaria erau „aglomerate, fara facilitați, serveau mîncare de proasta calitate și te faceau sa te plictisești dupa cîteva zile”.

Un purtator de cuvînt al asociației a declarat ca cei care doresc sa calatoreasca în Bulgaria ar trebui sa se intereseze în avans despre hotelul unde vor fi cazați și sa aleaga varianta de bed&breakfast mai degraba decît all-inclusive.

Recent, BBC a anunțat ca televiziunea germana RTL a primit numeroase plîngeri de la turiști germani care au petrecut cîteva zile în Bulgaria. Tour-operatorii germani au criticat de asemenea numarul mare de șantiere din stațiunile bulgarești, avertizînd ca nemulțumirile clienților ar putea reduce rezervarile pe 2005.

Mediafax