Litoralul te asteapta in acest weekend!

Apropo.ro / 10.07.2009, 12:19
Litoralul te asteapta in acest weekend!
Litoralul romanesc este una dintre optiunile acestui weekend pentru impatimitii de distractie.

Pentru amatorii de distractie, litoralul este una dintre optiunile acestui weekend. Vremea se anunta relativ frumoasa, singurul impediment fiind posibilele precipitatii de duminica. In rest, temperaturile anuntate, de 26-29 grade sunt ideale, nici prea cald, nici prea frig.

Se pare ca nu va fi nici foarte aglomerat, saptamana trecuta hotelierii anuntand ca au avut 80.000 de turisti (la un numar de 130.000 de locuri de cazare). Principalele atractii raman in continuare Mamaia (aproape o treime din turisti au fost in aceasta statiune) si Neptun.

Evenimentul weekendului este FAI Mamaia – World Elite Aerobatics Formula, prima competitie de acrobatie aeriana organizata vreodata in Romania, care incepe azi si se va termina duminica.

Pentru cei care aleg sa mearga la mare cu masina, reamintim ca din luna iunie s-a reintrodus taxa de statiune. Totusi, impedimentul este "neutralizat" de faptul ca te poti plimba pe unde iti place fara a fi conditionat de orarul mijloacelor de transport in comun.

Daca vrei sa mergi cu trenul, calatoria pana la Constanta va dura in jur de patru ore si va costa de la 34.3 Ron (accelerat, clasa a II-a, fara loc rezervat) pana la  73.8 Ron (InterCity, clasa I-a, loc rezervat) de persoana.

O alta optiune este deplasarea cu microbuzul. O calatorie (Bucuresti – Constanta – Mangalia)  costa 50 Ron si dureaza aproximativ trei ore si jumatate, dar avantajul major este ca sunt curse cam din ora in ora, nefiind conditionat strict de ora de plecare.

Distractie placuta!