Liverpool câștiga voturi în Comitetul Executiv al UEFA

Apropo.ro / 03.06.2005, 10:58
Liverpool câștiga voturi în Comitetul Executiv al UEFA
Cotidianul spaniol As a anunțat, joi, ca UEFA a inițiat o runda de consultari între cei 14 membri ai Comitetului Executiv, în scopul luarii unei decizii privind posibilitatea echipei Liverpool de a-și apara trofeul în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Președintele

Cotidianul spaniol As a anunțat, joi, ca UEFA a inițiat o runda de consultari între cei 14 membri ai Comitetului Executiv, în scopul luarii unei decizii privind posibilitatea echipei Liverpool de a-și apara trofeul în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

Președintele UEFA, Lennart Johansson, este de acord ca Liverpool sa evolueze în Liga Campionilor și încearca sa-i convinga și pe ceilalți membri ai Comitetului Executiv. Publicația citata menționeaza ca nu sunt de acord cu aceasta propunere reprezentanții țarilor mai mici, care se tem ca ar putea pierde un loc în Liga Campionilor, pentru a-i permite formației engleze sa joace în aceasta competiție.

„Regulile nu se pot schimba pentru a-i permite echipei Liverpool sa joace în Liga Campionilor”, a declarat, miercuri, reprezentantul Federației de Fotbal din Malta, Joseph Mifsud.

Totuși, potrivit sondajului realizat de UEFA, șapte dintre membrii Comitetului Executiv s-au pronunțat în favoarea echipei engleze, iar trei împotriva. De asemenea, patru membri sunt nehotarâți, ei nepronunțându-se înca. 

„UEFA nu poate risca sa ia o decizie nefavorabila echipei engleze în timpul unui Comitet Executiv ce se va desfașura chiar în Anglia, la Manchester, pe 17 iunie”, scrie As.

Cotidianul As prezinta opțiunea celor 14 membri ai Comitetului Executiv, dupa cum urmeaza: Lennart Johansson (Suedia, președinte) - da; Senes Erzik (Turcia, prim-vicepreședinte) – da; Per Ravn Omdal (Norvegia, vicepreședinte) – nu; Angel María Villar Llona (Spania, vicepreședinte) – nehotarât; Geoffrey Thompson (Anglia, vicepreședinte) - da; Franco Carraro (Italia, membru) – da; Viacheslav Koloskov (Rusia, membru) – nu; Marios N. Lefkaritis (Cipru, membru) – nehotarât; Eggert Magnusson (Islanda, membru) – nehotarât; Gerhard Mayer-Vorfelder (Germania, membru) – da; Joseph Mifsud (Malta, membru) – nu; Michel Platini (Franța, membru) – da; Giangiorgio Spiess (Elveția, membru) – nehotarât; Michel D’hooghe (Belgia, membru) – da.

Publicația citata menționeaza ca gruparea spaniola Real Zaragoza, care, dintr-un motiv oarecum similar, a fost nevoita, în anul 2000, sa joace în Cupa UEFA, deși s-a calificat pentru Liga Campionilor, este dispusa sa solicite despagubiri, în cazul în care Comitetul Executiv al UEFA va decide ca cinci echipe engleze sa evolueze în Liga Campionilor. În sezonul 1999/2000, Real Zaragoza s-a situat pe 4 în campionat, dar a pierdut locul de Liga Campionilor în fața echipei Real Madrid, câștigatoarea competiției, dar ocupanta poziției a cincea în Primera Division. Atunci, UEFA a acordat Realului dreptul de a-și apara trofeul în defavoarea unei echipe spaniole, respectiv Zaragoza, și nu în detrimentul unei formații din alta țara. Astfel, numarul echipelor spaniole în Liga Campionilor, ediția 2000/2001, a fost de patru și nu de cinci cum ar fi în cazul englezilor, daca Liverpool va fi admisa în viitorul sezon al principalei competiții europene a cluburilor.

Mediafax