Liviu Vârciu: “Nu-mi place să mănânc singur”

Apropo.ro / 20.07.2012, 09:00
Liviu Vârciu: “Nu-mi place să mănânc singur”
Liviu ştie să gătească de toate şi crede că cea mai bună mâncarea este cea în compania persoanelor dragi.

Liviu VarciuPrezentatorul emisiunii „Roata norocului” de la Kanal D a învăţat să gătească de la bunica lui care îi dădea sarcini clare. „Imi place foarte mult să gatesc. Pentru mine, este chiar o experienţă relaxantă! In copilărie, stăteam pe lângă bunica si o ajutam la prepararea diferitelor mâncăruri, din pură plăcere. Bunica îmi dădea sarcini stricte: să tai ceapa, carnea, morcovul şi restul ingredientelor, în funcţie de ce urma să prepare, iar eu trăgeam tot timpul cu ochiul la ce punea în cratiţă, la modul în care combina totul. Tocana de pui ieşea o nebunie, asta fac şI eu acum, după reţeta bunicii. Imi place, de asemenea, să gătesc paste, se prepara foarte repede şi sunt delicioase”, spune Liviu. Insă, nimic nu se compară cu o masă copioasă, în compania prietenilor sau a persoanei dragi. ” Intotdeauna mi-a plăcut să gătesc alături de cineva şi să împart cu cei dragi preparatele mele. Masa alături de prieteni şi de familie este o experienţă unică de fiecare dată. Nu îmi place să mănânc singur , prefer compania celor dragi întotdeauna”.

Reteta:

Tocană de Pui

Ingrediente: 4 puple de pui , 1 ceapă mare tocată, 4-5 căţei de usturoi, sare, piper, boia, după gust, 1 ardei gras roşu, 3 roşii , 50 ml ulei, pătrunjel proaspăt (obligatoriu).

Tocana de pui
Mod de preparare:

Se pune într-o cratiţă uleiul, ceapa tocată mărunt, ardeiul şi roşiile. Se călesc la foc mediu, cam 2 minute, apoi se pun în cratiţă pulpele spălate şi curăţate.

Se adaugă sare, piper şi boia, se pune apa cât să acopere carnea şi se lasă la fiert la foc moale. Se verifica din când în când să nu scadă apa prea mult (se mai adaugă câte puţin) şi se mai întorc bucăţile de carne. Inainte cu 5 minute de a se termina mâncarea, se adaugă usturoiul tocat mărunt şi se mai lasă la fiert puţin. Se stinge focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se întrepătrundă aromele. Ca un detaliu final, se adaugă pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Poftă bună!

Dana Popa