Lobont a fost prezentat oficial

Apropo.ro / 24.01.2006, 10:16
Lobont a fost prezentat oficial
Portarul Bogdan Lobonț, care a fost prezentat oficial, luni, la noua sa echipa AC Fiorentina, a declarat ca va fi o mare responsabilitate pentru el sa-l înlocuiasca pe francezul Sebastian Frey, accidentat, informeaza site-ul oficial al gruparii italiene. "Toata lumea cunoaște

Portarul Bogdan Lobonț, care a fost prezentat oficial, luni, la noua sa echipa AC Fiorentina, a declarat ca va fi o mare responsabilitate pentru el sa-l înlocuiasca pe francezul Sebastian Frey, accidentat, informeaza site-ul oficial al gruparii italiene.

„Toata lumea cunoaște fotbalul italian și știe ca acesta este campionatul cel mai frumos și mai greu din lume. Pentru mine a fost întotdeauna un vis sa joc aici, iar când s-a ivit aceasta posibilitate nu am ratat-o. Va trebui sa ma antrenez cu seriozitate și antrenorul va decide pe cine sa trimita în teren. Va fi o mare responsabilitate sa-l înlocuiesc pe Frey”, a spus Lobonț.

Portarul român considera ca în Italia fiecare meci se joaca de parca ar fi unul de Liga Campionilor. 

Directorul sportiv Pantaleo Corvino a afirmat ca, în opinia sa, Lobonț este omul potrivit pentru a-l înlocui pe Frey. „Achiziționarea lui Lobonț a fost primita cu scepticism, dar pentru cei care-l cunoasc el este un jucator cu foarte bune caracteristici tehnice și atletice. Pierderea lui Frey a fost importanta, dar cred ca Lobonț poate fi portarul care sa-l înlocuiasca”, a afirmat Corvino.

Potrivit lui Corvino, Lobonț a semnat un contract pentru patru ani și jumatate. „El este o «pisica», acesta este cuvântul prin care am încercat sa-l descriu. La Fiorentina vor fi în viitor 22 de titulari care vor încerca sa creeze o echipa competitiva”, a spus Corvino.

Bogdan Lobonț, care a fost achiziționat de la Ajax Amsterdam, va purta la Fiorentina tricoul cu numarul 22.

Potrivit site-ului violanews.com, Lobonț a declarat, în cadrul prezentarii, ca pentru români este ușor sa învețe limba italiana și spera ca, în doua-trei luni, sa faca și el acest lucru. De asemenea, Lobonț a spus ca dintre portari idolul sau a fost Peter Schmeichel.

Tot site-ul violanews.com noteaza ca directorul sportiv Pantaleo Corvino a spus ca cei care afirma ca achiziționarea lui Lobonț este hazardata greșesc. „Imediat dupa achiziționarea sa m-a sunat Chivu de la Roma, pe care îl cunosc bine, și mi-a spus ca a dorit sa-l duca pe Lobonț la echipa din capitala. «Acum lupta noastra pentru un loc de Liga Campionilor va fi și mai dificila. Lobonț este unul dintre cei mai buni portari din Europa», mi-a spus Chivu”, susține Corvino.

Dragomir crede ca Lobonț merita sa joace în campionatul italian

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, ca portarul Bogdan Lobonț, care a semnat un contract pe cinci sezoane cu AC Fiorentina, merita sa joace în campionatul italian, pe care îl considera cel mai puternic din lume.

„Lobonț merita sa joace în campionatul Italiei, cel mai tare din lume. Este un mare fotbalist, alaturi de Mutu, Chivu. Mutu acum ceva timp era înjurat, iar acum face cinste României și face cât toata diplomația României, la fel ca și Chivu”, a spus Dragomir.

Despre fundașul stelist Mirel Radoi, Dumitru Dragomir a spus ca valoreaza 10-12 milioane de euro, jucatorul fiind bun pentru echipe ca „AC Milan, Napoli, FC Barcelona și Real Madrid”. „Când am spus Napoli, m-am gândit la echipa de odinioara, la care juca Maradona. Am vorbit generic”, a precizat Dragomir.

Președintele LPF a precizat ca ar vrea ca Radoi sa ajunga la Chelsea, deoarece la acest club „se platește mai bine”. Dragomir îl sfatuiește pe Radoi sa aleaga, în cazul unui transfer, o echipa din campionatul englez sau german. „Acolo ar fi declarat cel mai bun jucator, fac pariu pe cât vreți”, a menționat Dumitru Dragomir.

Dragomir a comentat și achizițiile facute de echipele bucureștene în aceasta iarna, considerând ca Steaua a avut cea mai buna politica de transferuri: „Steaua a luat doi jucatori extraordinar de valoroși, Cristocea și un jucator de mare perspectiva. Aceasta ar trebui sa fie politica unui mare club, sa ia tineri ca sa-i creasca, așa cum l-a luat Steaua pe Ochiroșii asta (n.r. – Razvan Ochiroșii). Și Dinamo s-a întarit, Rapid a luat doua nume consacrate, numai ca Steaua se gândește și la viitor, face o politica din vânzarea și cumpararea de jucatori”.

Dumitru Dragomir crede ca patronul FC Rapid, George Copos, cercetat de DNA pentru evaziune fiscala, nu va avea probleme cu justiția. „Dupa parerea mea, Copos este versat, a trecut prin toate filierele, comuniști, democrați, socialiști, acum conservatori și cred ca este acoperit de acte. Nu-l vaitați, nu va pați nimic”, a spus Dragomir.

Referitor la faptul ca premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca iubește sporturile cu motor și întrebat despre posibilitatea construirii unui circuit de Formula 1 la București, Dragomir a spus cu ironie: „Premierul iubește. A promite și a iubi nu te costa nici un ban”.

Mediafax