Lobonț ar putea ajunge la Dinamo

Apropo.ro / 18.07.2006, 09:53
Lobonț ar putea ajunge la Dinamo
Directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, luni, la sediul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, ca acționarii ar putea face un efort financiar pentru transferul lui Bogdan Lobonț la Dinamo, în cazul în care antrenorul Mircea Rednic l-ar dori pe jucator.

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, luni, la sediul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, ca acționarii ar putea face un efort financiar pentru transferul lui Bogdan Lobonț la Dinamo, în cazul în care antrenorul Mircea Rednic l-ar dori pe jucator.

„Sigur ca putem susține financiar un transfer al lui Bodan Lobonț. Dar nu știu daca Bogdan Lobonț mai vrea sa vina în România. Pentru un împrumut, cu siguranța, am putea asigura banii jucatorului”, a spus Borcea.

Conform presei italiene, Lobonț, transferat în luna ianuarie de la Ajax Amsterdam la AC Fiorentina, a mai fost ofertat, în aceasta vara, de Sampdoria Genova.

În sezonul 2001/2002, Lobonț a fost împrumutat la Dinamo de la Ajax Amsterdam, devenind campion cu echipa bucureșteana.

Turcu optimist în privința transferului lui Tamaș

Omul de afaceri Vasile Turcu, unul dintre acționarii FC Dinamo, a declarat, luni, la sediul clubului, ca este optimist în ceea ce privește transferul fundașului Gabriel Tamaș, de la Spatak Moscova, care a activat și în turul sezonului trecut la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„Victor Becali discuta deja cu conducerea lui Spartak Moscova condițiile transferului în cazul Tamaș. Ieri (n.r. – duminica), eram sceptic, dar astazi sunt mult mai optimist. Cred ca îl vom putea transfera, însa nu depinde numai de noi. Gabi nu are pretenții financiare foarte mari, dar totul e sa fie de acord și cluubul rus, care solicita peste patru milioane de dolari pentru un transfer definitiv. Noi vrem un împrumut. Daca vine și Tamaș, prin apararea lui Dinamo nu se va trece”, a declarat Vasile Turcu.

Turcu a precizat ca informațiile din ultimele zile care îl dau pe Bogdan Mara transferat la Dinamo sunt doar zvonuri. „Am vazut și eu. La Dinamo, Mircea Rednic ne spune ce are nevoie, iar noi încercam sa facem tot posibilul. Eu nu știu ca domnul Rednic sa ne fi solicitat noua, acționarilor, transferul lui Mara. E un simplu zvon. O sa mai vina un jucator sau doi, dar asta ramâne la aprecierea domnului Rednic”, a spus omul de afaceri.

Oficialul dinamovist susține ca atacul ramâne compartimentul forte al echipei, iar problemele din aparare au fost rezolvate. „Atacul este compartimentul nostru forte, cu și fara Claudiu Niculescu. El nu are, deocamdata, o oferta clara. Domnul Claudiu nu va pleca daca nu va avea o oferta favorabila pentru el. Deja și în aparare se rezolva problemele. Radu Ștefan este un jucator tânar, în creștere de forma, de Moți nu mai vorbim, îl avem și pe Blay…”, a menționat Turcu.

Întrebat ce șanse are Dinamo la titlu în acest an, Turcu a spus: „Dinamo pornește cu aceeași șansa ca a celorlalte 17 echipe din campionat. Toate sunt pe picior de  egalitatate. Steaua, Rapid, Dinamo, Poli Timișoara și CFR Cluj, care vad ca s-a întarit foarte mult în ultimul timp, sunt echipele care se bat la titlu. Dar cred ca anul acesta va fi al nostru. Daca avem liniște, daca vom avea fanii de partea noastra și daca toata suflarea dinamovista va face un front comun, sper și simt ca anul acesta vom fi campioni”.

Referindu-se la posibile jocuri de culise în viitoarea ediție de campionat, acționarul dinamovist a afirmat ca România a depașit era meciurilor aranjate.

În momentul în care Vasile Turcu a fost întrebat despre transferurile-bomba pe care Dinamo le va realiza, așa cum au anunțat acționarii, acesta a raspuns: „Ce bombe domnule, a fost o gluma de-a noastra și dumneavoastra o luați în serios?”.

Borcea despre Florin Bratu

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, luni, ca discuta cu oficialii clubului FC Nantes și cu impresarul lui Florin Bratu un eventual împrumut al atacantului la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„El este legat de FC Nantes. Am fost în discuții, atât cu impresarul jucatorului, cât și cu clubul. Suntem la faza de discuții și nimic nu este concret. Dinamo are patru atacanți de mare valoare și, daca Bratu își rezolva problema, noi îl așteptam și pe el”, a spus Borcea.

Florin Bratu a fost împrumutat de Dinamo de la FC Nantes, la începutul sezonului 2005-2006, când președinte executiv al clubului era Ioan Becali. Jucatorul a revenit în aceasta vara la echipa franceza.

Borcea: Nimeni nu își va permite în acest an sa faca jocuri de culise

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, luni, la sediul clubului, ca nicio echipa nu își va permite sa faca jocuri de culise în ediția viitoare a Ligii I.

„Nu cred ca în acest an își poate permite cineva sa faca jocuri de culise. Oricine va face, cu siguranța va sari în aer. Ca întotdeauna, Dinamo pleaca de pe poziția întâi. În ultimii doi ani, nu Steaua a câștigat campionatul, ci Dinamo l-a pierdut. Acum doi ani l-am pierdut în acel meci cu Rapid, când am luat gol în ultimele minute, iar anul trecut am condus 80% din campionat și am pierdut 13 puncte pe teren propriu în retur”,a declarat Borcea.

Întrebat despre transferurile „bomba” pe care oficialii dinamioviști le-au anunțat, Cristi Borcea a raspuns: „Bombele sunt în Liban, nu aici. În privința transferurilor, se va discuta doar cu Mircea (n.r. – antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic). Noi am adus jucatorii care i-a vrut, el are liber la transferurile pentru FC Dinamo”.

Borcea a precizat ca așteapta informații de la impresarul Victor Becali, care se afla la Moscova, unde negociaza aducerea fundașului Gabriel Tamaș de la Spartak Moscova.

Referindu-se la o eventuala plecare a lui Claudiu Niculescu, Cristi Borcea a spus: „De vreo cinci ani încoace, Niculescu a fost transferat în fiecare an și tot la Dinamo a jucat. Niculescu este un jucator extraordinar de important, care a facut enorm, dar trebuie sa fim conștienți de vârsta lui. Ca și în cazul lui Petre, daca el își va gasi o echipa unde sa fie satisfacut financiar, cu siguranța clubul va avea înțelegere pentru el. Dar cel mai bine pentru el este la Dinamo și o sa vedeți ca, deși celelalte echipe se bucura de plecarea lui Niculescu, vor avea de-a face tot cu Niculescu”.

Borcea susține ca principalul obiectiv al dinamoviștilor în acest sezon este construirea unei echipe de cupele europene, pentru a ataca grupele Ligii Campionilor. „Noi avem o echipa tânara, pe care vrem sa o pregatim cât mai bine pentru cupele europene și, cu siguranța, va fi o lupta la titlu în cinci, așa cum am mai spus-o. Toata suflarea dinamovista dorește accederea în grupele Ligii Campionilor”, a spus Borcea.

Mediafax