Localnicii din Fetesti, afectati de taxa de pod

De: Marian Andrei / 03.08.2009, 10:56
Localnicii din Fetesti, afectati de taxa de pod
Un deputat ii cere lui Berceanu sa elimine taxa de utilizare a podului Fetesti-Cernavoda pentru localnicii din Fetesti

Deputatul PNL Cristina Pocora ii cere ministrului Transporturilor sa elimine taxa de utilizare a podului pentru localnicii din Fetesti sau sa introduca un abonament cu costuri simbolice, in conditiile in care pentru trecerea zilnica o persoana trebuie sa plateasca lunar peste 500 de lei.

"O data cu introducerea taxei de trecere a podului Fetesti-Cernavoda, multi dintre ei se vor vedea pusi in imposibilitatea de a se mai deplasa zilnic la serviciu sau de a-si cultiva pamanturile aflate pe celalalt mal al Dunarii. Aceasta deoarece suma impusa la fiecare trecere a podului reprezinta un efort financiar urias fata de posibilitatile modeste ale majoritatii fetestenilor. La un calcul simplu, o taxa de peste 500 RON pe luna pentru trecerea zilnica a celor cateva sute de metri de pod este de nesuportat", sustine deputatul liberal.

Soferii vor plati, incepand de azi, o taxa pentru utilizarea podului Fetesti-Cernavoda, cuantumul acesteia, stabilit in functie de tipul autovehiculului, fiind de 10 lei pentru un autoturism.