Locatari în Europa

Apropo.ro / 07.01.2005, 13:13
Locatari în Europa
Tavi Iepan, un timișorean emigrat în Germania cu17 ani în urma, s-a întors în țara pentru a pune pe picioare o formație rock. "Neamțul" a reușit sa adune în trupa nume cunoscute în lumea rock-ului timișorean: Horea Crișovan, Vasile Dolga, Mario

Tavi Iepan, un timișorean emigrat în Germania cu17 ani în urma, s-a întors în țara pentru a pune pe picioare o formație rock. „Neamțul” a reușit sa adune în trupa nume cunoscute în lumea rock-ului timișorean: Horea Crișovan, Vasile Dolga, Mario Florescu și Victor Miclauș.

Formația lor se numește „Locatarii”, iar apariția albumului este proiectata pentru vara acestui an. Doua dintre piesele lor, dintre care una dedicata martirilor revoluției, sunt accesibile gratuit tuturor celor conectați la internet, pe site-ul oficial, www.locatarii.com.

Se mixeaza la Paris

Pasionat de muzica, de șahul subacvatic și de plimbarile prin cartierul hamburghez Reeperbahn, Tavi Iepan s-a întors temporar la Timișoara, în urma cu doi ani.

Era plin de idei: „Înainte de ’89 nu se putea face nimic în România. Era în primul rând cenzura, dar și neajunsurile de ordin tehnic. Acum se poate”, spune Tavi Iepan.

Având experiența germana – fiindca acolo s-a ocupat tot de muzica și a înființat chiar o formație împreuna cu Dixi Krauser, fost component Phoenix, numita Flying Wood – Tavi Iepan își dorește cel mai mult ca proiectul sau cu „Locatarii” sa fie unul de durata.

Albumul, a carui apariție se anunța pe vara, va cuprinde 10-12 piese în limba româna. „A fost imprimat în Timișoara și Brebu Nou, cu un studiou mobil, și se mixeaza în prezent la Paris”, spune Iepan.

Ca-ntre vecini

Textele „Locatarilor” vorbesc, cum era de așteptat, despre problemele locatarilor unui bloc.

„Sunt tot felul de întâmplari, spuse pe un ton ușor ironic, care au loc inevitabil între vecinii dintr-o scara de bloc”, spune Lucian Nagy, cel ce s-a ocupat de toate detaliile tehnice necesare apariției albumului.

Faptul ca albumul lor se imprima, este dovada ca, astazi, se poate face muzica chiar daca membrii formației locuiesc la câteva mii de kilometri distanța unul de celalalt: Tavi Iepan în Hamburg, Mario Florescu în Arad, iar restul formației în Timișoara.

Interesant despre Locatarii este ca, deși își pregatesc primul album, ei nu au aparut niciodata pe scena împreuna. Un prim concert se anunța însa în primavara acestui an, poate chiar la Timișoara.

Chitarist la Autostop

Prima trupa cu care a cântat Tavi Iepan a fost Autostop, a continuat cu Progresiv TM, Metamorf, iar în 1985 a pus bazele grupului Cargo. Din prima formula faceau parte, în afara de Tavi Iepan, Adrian Barar, Tibi Gojdo și Tucu Blaih. Ultimii doi au fugit în Germania, locul unde a ajuns și Tavi în 1988, însa legal, prin casatorie.

Petrina Calabalic
Banateanul