Locuințe în care s-au realizat filme celebre (Poze)

Apropo.ro / 19.11.2012, 12:30
Te invităm într-un tur al celebrelor case din filmele care au rulat la cinematograf, despre care, poate, ai crezut că sunt doar simple decoruri.

Castelul medieval în care s-a filmat seria „Harry Potter” există cu adevărat, la fel și casa familiei Cullen din seria „Twilight” sau casa lui Tony Stark din „Iron Man”.

Desigur, există și locuințe care au fost create special pentru anumite pelicule, deci care nu există în realitate.

Iată seria caselor celebre din filme:

– Casa Ennis, Los Angeles

casa ennis

Aici s-au filmat pelicule precum „Blade Runner” (1982), „House on the Haunted Hill” (1999), „The Day of the Locust” (1975), dar și multe altele. Este o casă în stil futurist, construită în 1924 de către Frank Lloyd Wright.

Numeroase spoturi publicitare filmate în aceasta locatie au prins mai bine la public. Casa a fost scoasă la vânzare în 2009 pentru suma de 15 milioane de dolari.

– Casa Golstein, Canionul Benedict, Beverly Hills

Casa Golstein

Filme precum „The Big Lebowski” (1998), „Charlie’s Angels Full Throttle” (2003) au fost filmate aici. A fost construită între anii 1961 și 1963 de către John Lautner, un student de-al lui Frank Lloyd Wright, și s-a dorit a avea formă de peșteră. Este un exemplu de arhitectură organică americană.

– Casa Charles Deaton, Denver, Colorado

Casa Charles Deaton

A devenit cunoscută publicului după ce Woody Allen a filmat SF-ul „Sleeper” în 1973. Este amplasată pe Munții Genesee și a fost construită de către arhitectul care a și dat numele casei, la începutul anilor 1960. Locuința a fost cea mai bună alegere pentru filmul lui Allen a cărui acțiune se petrece în viitor, peste 200 de ani. A fost vândută, recent, pentru suma de 1,5 milioane de dolari.

– Domul Xanadu, Castelul Hearst, San Simeon, California

Domul Xanadu, Castelul Hearst

A servit ca locație pentru filmările „Cetățeanului Kane”, din 1941. O construcție colosală prin dimensiuni și arhitectură, ce a primit numele după poemul lui Samuel Taylor Coleridge „Kubla Khan”. Castelul a fost transformat în muzeu.

– Castelul Tjolohol, Halland, Suedia

Castelul Tjolohol

Pajiștea din fața castelului suedez Tjolohol a servit ca decor pentru „Melancholia” lui Lars von Trier. A fost construit între 1894 si 1904 de către arhitectul Lars Israel Wahlmann. În ciuda fațadei tradiționale a secolului 16, castelul a fost considerat modern pentru acele vremuri, căci avea electricitate, încălzire centrală, etc. Proprietatea a aparținut lui James Dickson, care a murit otrăvit. El nu a apucat să-și vadă castelul terminat.

– Proprietatea Norma Desmond, Beverly Hills, California

Proprietatea Norma Desmond

Unul dintre filmele alb-negru clasice, „Sunset Boulevard” în care a jucat Gloria Swanson în rolul Norma Desmond, nu este situat pe bulevardul Sunset, ci pe Wilshire. Întreaga locuință a fost închiriată de Paramount de la proprietarul J. Paul Getty, dar cu o condiție: să îi lase să construiască o piscină în incintă.

Locația a fost demolată în 1957, în locul ei răsărind o clădire cu 22 de etaje.

– Casa Malaparte, Insula Capri, Italia

Casa Malaparte

Aici au filmat nume sonore ale cinematografiei precum Brigitte Bardot sau Michel Piccoli. Construcția roșie este situată în golful Salerno.

– Casa Elrod, Los Angeles, California

Casa Elrod

„Diamonds are forever” s-a filmat aici în 1971. Atunci când trebuie să alegi o locație pentru filmele James Bond nu este deloc ușor. Miliardarul Willard Whyte și-a închiriat locuința din Palm Springs pentru acest film memorabil.

Aici s-au desfășurat numeroase pictoriale Playboy, dată fiind arhitectura superbă semnată de John Lautner, dar și peisajele mirifice. Are un preț de vânzare de 13,9 milioane de dolari.

– Lake House, Chicago, SUA

Lake House

A fost construită special pentru filmul „The Lake House” cu Sandra Bullock și Keanu Reeves, pe râul Maple, în suburbiile orașului Chicago.

Dupa terminarea filmărilor, au apărut mulți cumpărători, inclusiv regizori care doreau să filmeze acolo. Au rămas cu un gust amar când au aflat că locuința a fost mutată pe un doc.

– Oakley Court, Windsor, Regatul Unit

Oakley Court, Windsor

Moșia feudală cunoscută sub numele de Oakley Court a fost construită în 1859 de către Sir Richard Hall. După schimbarea proprietarului, conacul a fost abandonat și aproape era distrus în 1965. A devenit o locație atractivă pentru regizori renumiți. Peste 200 de pelicule s-au filmat aici, printre care și „The Rocky Horror Picture Show” (1975), „The House in Nightmare Park”, „Brides of Dracula”, „The Curse of Frankenstein”, „Plague of the Zombies”.

Proprietatea a fost complet renovată, iar acum deservește ca hotel de prestigiu.

– Conacul familiei Beale Grey Gardens, East Hampton, New York

Conacul familiei Beale Grey Gardens

A fost construit de Joseph Greenleaf Thorpe în 1897, conacul de 14 camere a aparținut, cândva, mătușii lui Jacqueline Kennedy Onassis, Edith „big Edie” Bouvier Beale. Aceasta trăia în conac alături de fiica sa, Edie „little Edie” Beale, într-o lume retrasă, departe de civilizație. Au fost protagonistele unui documentar numit „Grey Gardens” care relata viața celor două, în mizerie, alături de numeroase animale: pisici, ratoni și alte feline.

În 2009, filmul a avut o ecranizare cu Jessica Lange, în rolul lui Big Edie, și Drew Barrymore, drept Little Edie.

– Castelul Alnwick, Northumberland, Anglia

Castelul Alnwick

Construcția fortificată din comitatul Northumberland, din orașul cu același nume, a servit drept locație pentru filmările seriei „Harry Potter”.

Castelul Alnwick aparține lui Ralph Percy, Duce de Northumberland (născut în 1956). Locuiește aici cu soția și copiii lor, iar pe timpul verii le este permisă turiștilor vizitarea castelului.

Castelul Alnwick este a doua construcție locuită de acest gen ca mărime din Anglia, după Castelul Windsor și, de asemenea, al zecelea cel mai vizitat.

Castelul Alnwick

Deși are împrejurimi de vis, castelul a devenit popular în urma seriei „Harry Potter”. Castelul Hogwarts din film este, de fapt, castelul Alnwick din realitate.

Aici s-a mai filmat și „Robin Hood: Printul Hotilor”, „Elizabeth”, etc.

Ca fapt divers, Pippa Middleton a avut o relație cu George Percy, fiul Ducelui de Northumberland. Cei doi sunt acum doar buni prieteni.

– Casa Hoke, Portland, Oregon, SUA

Casa Hoke

Este cunoscută publicului datorită seriei „Twilight”, iar arhitectura aparține lui Jeff Kovel.

Locuința familiei de vampiri Cullen, al cărei membru este și Edward (Robert Pattinson), este o clădire modernă, cu pereții din geam, deschisă și caldă. Una dintre cele mai familiare camere din casă este cea a lui Edward. Prezentată în „New Moon”, camera de la etaj nu aparține, de fapt, casei Hoke, ci este un etaj al unei alte case din Vancouver, Canada, al cărei arhitect este Arthur Erickson.

Casa Hoke

Acest etaj al casei canadiene a fost scos la vânzare pentru suma de 3 milioane de dolari canadieni.

– Casa Razor, La Jolla Cliffs, California

Casa Razor

Aici s-a filmat „Iron Man”. Casa luxuriantă a cărei arhitectură poartă semnătura lui Wallace E. Cunningham este mândria locului. Californienii sunt mândri că această proprietate se află în statul lor.

Arhitectura deosebită se întinde pe o suprafață de 11.000 de metri pătrati pe stâncile La Jolla din California, are patru dormitoare, șase băi, două nivele pentru oaspeți, piscină infinită, pereți din geamuri, acces privat la plaja Blacks și foarte multe alte dotări de lux.

Casa Razor

Acestea au fost decorurile pentru „Iron Man”, cu Robert Downey Jr. în rolul principal, iar locația i-a servit ca locuință personajului Tony Stark.