Locuinte în locul fabricii de pâine Titan

Apropo.ro / 19.06.2007, 09:29
Locuinte în locul fabricii de pâine Titan
Primarul Neculai Ontanu a participat pe 14 iunie la inaugurarea santierului si demararea lucrarilor la un nou complex rezidential întins pe o suprafata de sase hectare, situat în strada Baia de Arama numarul 1, pe locul fostei fabrici de pâine Titan. Firma


Primarul Neculai Ontanu a participat pe 14 iunie la inaugurarea santierului si demararea lucrarilor la un nou complex rezidential întins pe o suprafata de sase hectare, situat în strada Baia de Arama numarul 1, pe locul fostei fabrici de pâine Titan.

Firma spaniola Hercesa Imobiliaria va aloca 110 milioane de euro pentru constructia ansamblului „Vivenda Residencias”, proiect ce cuprinde noua blocuri structurate pe sase si pe 12 etaje, însumând peste 1400 apartamente cu una, doua, trei si patru camere.

Noul complex va fi o zona rezidentiala închisa cu acces controlat. În interiorul acesteia, gradinile, zonele sportive si de agrement, spatiile de joaca pentru copii, vor permite locuitorilor sa se bucure de un mediu placut.

Prin aceasta inaugurare, Hercesa si-a lansat primul project in Romania si a biroului comercial cu apartamentele pilot din cadrul promotiei Vivenda Residencia in Bucuresti.

In plus, ansamblul de locuinte dispune de o zona comerciala si locuri de parcare subterana, precum si boxe de depozitare pentru fiecare locuinta.

Proiectul arhitectural si-a propus sa gaseasca un echilibru perfect pentru a oferii locuinte variate care sa se adapteze nevoilor celor ce le vor locui. In acest scop s-au proiectat blocuri de 6 si 12 nivele in forma de U, ce confera zonei o puternica personalitate si favorizeaza integrarea serviciilor comune.

Promotia este situata in zona de Est a Bucurestiului, langa Bulevardul Basarabia, la cateva minute de zona centrala Piata Muncii si este accesibila prin intermediul retelei de transport in comun cu orice punct al orasului dispunand de liniile de autobuz 102 si 253, liniile de tramvai 16, 36 si 40 si statia de metrou Costin Georgian, la doar 200 de metrii de locul unde este amplasata promotia.

IIn plus, in zona sunt scoli, piete, spitale, zone comerciale (Cora sau Mobexpert) si dotari sportive si recreative cum ar fi Stadionul Lia Manoliu si parcul Morarilor.

Hercesa si-a început activitatea in România in 2004 cu achizitia emblematicei cladiri Cismigiu, localizata in centrul Bucurestiului, pe bulevardul regina Elisabeta, aproape de Primaria Capitalei si de parcul Cismigiu. In acest moment cladirea se afla in stadiu de reabilitare pentru a gazdui apartamente si localuri comerciale ce se vor putea închiria si unde isi va avea sediul Hercesa România.

În afara acestei cladiri si a proiectului Vivenda Residencias, Hercesa mai dispune in portofoliul sau de 210.000 metrii patrati de teren ce-i vor permite sa proiecteze mai mult de 6000 de locuinte pe termen mediu in Bucuresti, prin proiectele Residencia Orhideelor, Ghencea si Vivenda Residencias.

Residencia Orhideelor, situat in zona de vest a orasului, langa cheiul Dâmbovitei, este o promotie de 800 de locuinte pe inaltime, cu 1 pana la 4 dormitoare cu zone comune si locuri de parcare.

Ghencea este un proiect rezidential dezvoltat împreuna cu compania Bluehouse de mai mult de 3500 de locuinte pe inaltime cu zone comune, spatii verzi si de agrement, in zona de vest a capitalei, langa Stadionul Steaua din Bucuresti.

În prezent, în sectorul 2 se deruleaza lucrarile de construire la înca patru ansambluri rezidentiale, cu un total de 2775 de apartamente, dupa cum urmeaza:

Ansamblul Dinu Vintila – cu 482 apartamente si 805 locuri de parcare;

Ansamblul Planorama – cu 1104 apartamente si 1120 locuri de parcare;

Emerald Rezidences – cu 281 apartamente si 402 locuri de parcare în strada Tuzla,

Rose Garden – cu 908 apartamente si 1110 locuri de parcare în soseaua Colentina nr. 16.