Locuitorii din Munchen fac nudism în centrul orașului

De: Marian Andrei / 15.04.2014, 17:15
Locuitorii din Munchen fac nudism în centrul orașului
Este în regulă să umbli dezbrăcat în mijlocul unui mare oraș? Nemții din Munchen au sărit peste această dezbatere și au creat șase zone destinate nudiștilor în cel de-al trilea oraș ca mărime din Germania.

Deoarece legile landului Bavaria referitoare la nudism au „expirat” încă de toamna trecută, municipalitatea Berlinului a luat pe cont propriu această problemă.

Cele șase zone în care se poate face plajă „la nudul gol” se află în parcuri și, deși nu sunt protejate de garduri, sunt mai retrase și ascunse privirilor indiscrete de perdele pomicole.

Una dintre aceste „Zone Urbane pentru Nudiști” se alfă la doar 10 minute de piața centrală din Munchen, zonă intens frecventată de turiști.

Permițând în mod oficial nudismul, Munchenul recunoaște o practică veche încă din 1920, când s-a deschis oficial prima plajă pentru nudiști din Germania.

Renumitul parc public al Munchen-ului, Grădinile Englezești, a devenit una dintre atracțiile preferate ale nudiștilor încă din 1960. În același timp, parcul este vizitat anual de milioane de turiști. Până și Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a împărtășit plăcerea nudismului, cel puțin în tinerețe, după cum s-a putut observa într-o imagine publicată în presă anul trecut.