Locuitorii sectorului 3, acces gratuit la Festivalul Internațional De Film Dakino 2015

De: Dragos Tanase / 22.03.2015, 09:00
Locuitorii sectorului 3, acces gratuit la  Festivalul Internațional De Film Dakino 2015
Primăria Sectorului 3 organizează, pentru cel de-al treilea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film DaKINO. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, 26 martie, la Cinema PRO, la ora 20.00, iar pentru locuitorii Sectorului 3, accesul la DaKINO 24 este liber, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3.

DaKINO 24 se va desfășura în perioada 26-29 martie, la Cinema PRO și Hollywood Multiplex București Mall, și este organizat de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Fundația FAMart și în colaborare cu Fundația DaKINO.

Pentru locuitorii Sectorului 3, accesul la DaKINO 24 este liber, în limita locurilor disponibile în sălile de cinema. Pentru rezervări și informații suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la telefon 021.326.27.67/ 0759.99.02.42 și/sau electronic la adresa de email [email protected], se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 3

Festivalul va fi deschis cu lungmetrajul „Still Alice”, cu Julianne Moore în rolul principal, prezentat în premieră, într-o singură proiecție în România.

Dintre filmele de Oscar din acest an, DaKINO 24 va prezenta și „Wild”, de Jean-Marc Vallée, care a primit două nominalizări la premiile Oscar, pentru cea mai bună actriță în rol principal, Reese Witherspoon, și pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Laura Dern.

De asemenea, va fi prezentat „12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, pentru care Patricia Arquette a câștigat premiul Oscar, premiul BAFTA și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Competiția oficială de scurtmetraje românești la Festivalul Internațional de Film DaKINO va fi compusă din peliculele „Apăsătoarele îndatoriri ale cetățeanului Crăciun”, de Claudiu Bolchiș, „În familie”, de Andrei Cotarcea, „The story of little Hans”, de Daniel Djamo, „Candy Crush”, de Andrei Georgescu, „De ce au dispărut dinozaurii”, de Mihai Ghiță, „Amnezia”, de Jamil Hendi, „Pui de somn”, de Paul Mureșan, „Fantezie în DO minor”, de Rareș Neagu & Ștefan Marin, și „Have sweet dreams”, de Ciprian Suhar.

Competiția de Scurtmetraje DaKINO 24 include 27 de filme din 13 țări, selecția aparținând criticului de film Irina Margareta Nistor.