Locuri unde iarna este clasificatã la cinci stele

Apropo.ro / 09.01.2006, 13:13
Locuri unde iarna este clasificatã la cinci stele
Iarna este pentru amatorii sporturilor de sezon un moment foarte sensibil. Amintirea pantelor acoperite de zăpadă poate fi o imagine foarte dureroasă atunci când ești nevoit să stai la birou și să privești zăpada de la geam. Dar, până la

Iarna este pentru amatorii sporturilor de sezon un moment foarte sensibil. Amintirea pantelor acoperite de zăpadă poate fi o imagine foarte dureroasă atunci când ești nevoit să stai la birou și să privești zăpada de la geam. Dar, până la urmă vin și sărbătorile și odată cu ele șansa de a fugi pentru câteva zile într-o stațiune de munte.

Oferta din acest domeniu este încredibil de vastă, de la sate ascunse între munți la adevărate orașe de cinci stele unde fiecare serviciu este conceput pentru a mulțumi cei mai exigenți clienți.

Majoritatea românilor care pleacă la schi în străinătate optează pentru destinații din Europa, printre cele mai cunoscute fiind Chamonix, Chourchevel, Cortina, Kitzbuhel, Zermatt sau Verbier, dar există și variante mai îndepărtate: Aspen, Vail sau Whistler în SUA sau Niseko din Japonia, stațiunea cu cea mai mare cantitate de zăpadă din lume.

Totuși, o vacanță într-o stațiune de munte, chiar dacă are ca principal scop sportul, nu se rezumă doar la atât. Clienții stațiunilor de acest tip doresc și relaxare și distracție și servicii de cazare și masă deosebite, iar din acest motiv tot mai multe cabane și hoteluri au în interior centre de spa, saună sau săli de relaxare.

Cunoscută în toată lumea pentru oferta sa turistică, Franța promite posibilități cu adevărat desoebite celor care doresc să schieze într-un mod profesionist. Gazda primului „Campionat Olimpic al Jocurilor de Iarnă” din 1926, Chamonix Mont-Blanc face parte din elita stațiunilor de schi. Situată la 1035 de metri, la baza masivului Mont-Blanc, Chamonix se poate lăuda cu una din cele mai lungi pârtii din lume(Vallée Blanche) – 22 kilometri. Stațiunea este o destinație excelentă și pentru cei care nu sunt pasionți de schi, aceștia putând să urce pantele cu snowmobilul sau să facă alpinism. O vizită obligatorie în Chamonix este la „Le 3842”, restaurantul situat la cea mai mare altitudine din Europa.

Citeste mai mult in revista Business Turism