Logitech redefinește boxele pentru PC

Apropo.ro / 28.08.2006, 12:17
Logitech redefinește boxele pentru PC
Logitech anunța lansarea sistemului de boxe Logitech® Z-10 Interactive 2.0, cel mai nou membru al liniei avansate de periferice Logitech, prevazut cu un design uluitor care va schimba percepția utilizatorilor despre boxele pentru PC. Având taste tactile și un ecran luminat

Logitech anunța lansarea sistemului de boxe Logitech® Z-10 Interactive 2.0, cel mai nou membru al liniei avansate de periferice Logitech, prevazut cu un design uluitor care va schimba percepția utilizatorilor despre boxele pentru PC. Având taste tactile și un ecran luminat care afișeaza informații despre numele artistului și titlul melodiei, precum și ceasul digital, volumul și multe altele, aceste boxe sunt facute pentru a fi privite și atinse – pe lânga funcția lor de baza, aceea de a reda sunetele la cea mai înalta calitate.

„Pâna acum boxele pentru PC erau fost proiectate doar pentru a reda sunetele,” declara Jef Holove, Vice președinte pentru marketing de produs al divizia audio din cadrul Logitech. „Însa boxele Z-10 urmaresc sa incite mai multe simțuri – vazul, pipaitul și auzul – cu ecranul multimedia, tastele tactile și calitatea audio superioara. Și pe lânga toate acestea, boxele sunt pur și simplu uimitoare, completând designul sofisticat cu capabilitațile revoluționare ale muzicii digitale.

În ultimii ani s-a constat o explozie a muzicii digitale. De asemenea, utilizarea radioului pe Internet a înregistrat creșteri însemnate. Conform unui studiu efectuat recent de analiștii de la Parks Associates, 40% dintre oameni asculta muzica pe computerul personal în vreme ce 33% asculta radioul pe Internet. Boxele Z-10 reflecta importanța în creștere a PC-ului ca dispozitiv pentru redarea muzicii și necesitatea unei experiențe a sunetului la o calitate superioara. Sateliții din acril ofera un aspect minimalist, accentuat de ecranul digital și de cele doua grilaje metalice ale boxelor. Aceste boxe puternice reprezinta opțiunea perfecta atât pentru computerul personal cât și pentru laptopuri, furnizând un sunet bogat fara a necesita un subwoofer separat.

Cu ajutorul tastelor tactile, Logitech a eliminat stresul provocat de a naviga printer aplicații pentru a controla muzica prin intermediul computerului; astfel ca, oamenii pot sa lucreze, sa navigheze pe Web sau chiar sa-și opreasca monitorului în vreme ce pentru reglarea volumului, a basului și a sunetelor înalte și manevrarea colecției muyicale este suficient sa apese pe tastele integrare ale boxelor așa cum ar proceda în cazul unui music player portabil sau al unui sistem stereo tradițional. Folosind tehnologia USB și software-ul sofisticat, boxele permit afișarea informațiilor despre melodiile disponibile în aplicațiile de redare media populare, precum iTunes®, Windows Media® Player, Winamp și Musicmatch®. De asemenea, ecranul digital ofera date despre ora, nivelul volumului, precum și alte informații de pe PC.

Boxele Logitech Z-10 sunt prevazute cu patru taste pentru ascultarea de radio pe Internet, localizate pe panoul de comanda al boxelor. Atunci când sunt atinse, tastele comode îi permit utilizatorului sa salveze sau sa reîncarce stațiile radio favorite de pe Internet și playlist-urile.

Difuzoarele de înalta definiție, cu un diametru de 2,5 cm, și subwooferele, având diametrul de 7,6 cm, redau basul profund, remarcabil pentru dimensiunile lor. Amplificatorul încorporat separa frecvențele înalte de cele joase – denumita bi-amplificare – direcționând semnalele înalte catre tweetere și pe cele joase catre subwoofere – tehnica întâlnita în mod obișnuit doar la boxele performante home-theatre.

Ocupând un spațiu redus – fiecare satelit are 24,6 cm înalțime, 11,4 cm lungime și 11,9 cm lațime – boxele Z-10 confera un plus de eleganța biroului sau oricarui alt loc în care este utilizat PC-ul. Un singur cablu USB, ușor de instalat, furnizeaza deopotriva semnalul pentru sunetele digitale precum și informații pentru ecranul LCD. De asemenea, boxele sunt prevazute cu o mufa pentru redarea muzicii în caști și un input de 3,5 mm care permite conectarea MP3 playerelor sau a altor dispozitive audio.

Preț și disponibilitate

Sistemul de boxe Logitech Z-10 Interactive 2.0 va fi disponibil în S.U.A și în Europa începând din luna septembrie. Prețul de vânzare recomnadat este de 149,99€, în Europa. Puteți afla mai multe informații despre boxele Z-10 accesând secțiunea Advanced Peripherals de pe Web site-ul Logitech, www.logitech.com/advanced.