Din cauza unei fobii, nu a mai iesit din casa 20 de ani

Apropo.ro / 16.04.2009, 11:15
Sue Curtis suferea de agorafobie, fapt pentru care nu a putut iesi din casa timp de 20 de ani.

Sue Curtis suferea de agorafobie, fapt pentru care nu a putut iesi din casa timp de 20 de ani.

Britanica in varsta de 40 de ani avea teama de spatii largi, aglomerate (agorafobie), iar din aceasta cauza a stat doar in casa. Avand aceasta temere, ea s-a casatorit, in anul 2000, in sufrageria casei sale.

Primele probleme au aparut cand a iesit pana la librarie cu fii sai. Atunci s-a simtit ciudat si a avut stari de anxietate. Mai tarziu a realizat ca a avut un atac de panica si a refuzat sa mai iasa din casa. Aceste stari au continuat, chiar daca Sue nu a mai iesit din locuinta. Dupa cum Sue Curtis marturiseste, avea la un moment dat si 15-20 de atacuri de panica pe zi.

A inceput apoi sa se documenteze cu ajutorul internetului despre fobii si problema ei. A cerut si sfatul unor medici care i-au spus ca sufera de agorafobie. Cu ajutorul Google Maps s-a familiarizat cu stradutele si imprejurimi si a fost la curent cu ce se intampla "dincolo". A urmat cursuri pe internet pentru a-si invinge fobia, iar dupa ceva vreme si-a luat inima in dinti si a iesit pana la felinarul din fata locuintei sale.

A observat ca nu mai are aceleasi simtiri ca odinioara, semn ca studiile de pe internet dau roade.

Sue Curtis, la nunta ei din sufragerie

sue curtis nunta

Sue Curtis si cei doi fii ai sai

sue curtis