Un britanic si-a scos 13 dinti cu clestele

Apropo.ro / 11.02.2009, 08:00
Un britanic si-a scos 13 dinti cu clestele
Un britanic si-a scos singur 13 dinti cu clestele, dupa ce niciun stomatolog nu a dorit sa-i accepte asigurarea medicala

Un veteran de razboi britanic si-a scos singur 13 dinti cu clestele, dupa ce niciun doctor stomatolog nu a dorit sa-i accepte asigurarea medicala.

Soldatul Ian Boynton suferea de dureri cumplite de dinti inca din 2006, insa avand in vedere costurile ridicate pe care le presupune un tratament la un stomatolog privat, acesta a incercat prin toate metodele sa gaseasca un medic care sa ii accepte asigurarea de la stat.

Deoarece nimeni nu a vrut sa il trateze in aceste conditii, innebunit de durere si cu nervii macinati, veteranul de razboi a luat decizia de a fi propriul stomatolog. Probema a fost rezolvata cu ajutorul unui cleste.

Englezul de 42 de ani nu mai fusese la un examen stomatologic din 2003, cand a fost vazut de medicul unitatii in care activa. “Mi-am incercat norocul la peste 30 de dentisti in ultimii ani, insa nici unul nu a vrut sa se ocupe de pacientii guvernului”, isi explica acesta decizia radicala. De-a lungul ultimilor doi ani, Boynton si-a scos 13 dinti, inclusiv molarii, incisivii si caninii. In prezent, intreaga dantura a veteranului este formata de cei doi dinti din fata.

 

Foto: farm4.static.flickr.com