Londonezii au „mânărit” semafoarele, pentru Comitetul Olimpic Internațional

Apropo.ro / 14.05.2012, 14:00
Londonezii au
Pentru a impresiona Comitetul Olimpic Internațional la vizita în Londra, oficialii au "mânărit" semafoarele astfel ca aceștia să fie impresionați de cât de lejer se circulă prin oraș.

Un articol al publicației Vanity Fair a prezentat drumul pe care Marea Britanie l-a parcurs pentru a-și securiza organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, specificând că membrii comitetului de licitație au recurs până la „mânărirea” semafoarelor, ca să le ofere undă verde membrilor Comitetului Olimpic Internațional.

Într-un scenariu demn de filme polițiste, șeful Comitetului de Licitație al Marii Britanii, Sir Keith Mills, a spus că echipa sa a plantat module GPS în mașinile IOC, le-a planificat ruta prin oraș și i-a urmărit îndeaproape cu faimosul sistem CCTV londonez, pentru a fi sigur că nu vor prinde aglomerații în trafic.

Dacă această acțiune a contat sau nu, cert este că Marea Britanie a câștigat licitația în fața celorlalte orașe concurente precum Paris, Madrid, New York sau Moscova.

Pe lângă regulile stricte care au fost nevoiți să le aplice privind branding-ul JO și pe lângă modificările masive ale infrastructurii, costurile evenimentului au sărit de la o estimare inițială de 3,9 miliarde de dolari la 18 miliarde de dolari, pe care londonezii vor fi nevoiți să îi producă din mai multe surse precum Loteria Națională.