Londra, noul Monaco în piața imobiliară

De: Carmen Ulian / 22.09.2014, 16:00
Londra, noul Monaco în piața imobiliară
Ani de zile, Monaco a fost un loc exclusivist pentru cei cu conturile pline. Climatul mediteranean, vederile superbe spre mare au ținut prețurile proprietăților ridicate.

În prezent, între prețurile locuințelor din Monaco și Londra nu mai există diferențe prea mari. Monte Carlo a atras dintotdeauna oamenii bogați ai lumii. Acum, și Londra rivalizează cu Monaco.

Costul mediu al unui apartament în Monaco, în Fontvieille – cea mai scumpă zonă, este de 3,34 milioane de lire sterline, în timp ce în Knightsbridge (vestul Londrei), prețurile ajung la 3,27 milioane de lire sterline.

În Knightsbridge un metru pătrat costă 61 de lire, în timp ce la Monaco același metru pătrat este de 65 lire sterline.

În urmă cu trei ani, piața imobiliară arăta altfel, britanicii își reveneau din criza imobiliară. În 2011, Monaco era cu 64% mai scump decât Londra. Între 2011 și 2013 diferența dintre două proprietăți asemănătoare în cele două locuri a ajuns la 30 la sută.

Experții susțin că nu va mai dura prea mult până când prețurile vor merge ”bară la bară”, dat fiind faptul că Monaco și Londra au economii bazate pe finanțe, turism și comeț, și ambele sunt rivale ca rol pentru europenii vânători de case de lux și vacanțe premium.