Londra, orașul european preferat al miliardarilor

De: Marian Andrei / 02.04.2014, 15:30
Londra, orașul european preferat al miliardarilor
Potrivit unui studiu efectuat de compania imobiliară Beauchamp Estates și firma de consultanță Dataloft, Londra este orașul european situat pe prima poziție în preferințele miliardarilor din întreaga lume.

Astfel, în Londra locuiesc 67 de miliardari, față de 25 în Paris și numai 18 în Geneva.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

Cei mai bogați oameni din Londra își au reședințele în așa-numitul triunghi de platină, format din cartierele Mayfair, Knightsbridge și Belgravia. Între cartierele preferate de miliardari se mai află St John’s Woods și Regent’s Park.

În medie, miliardarii tind să dețină patru locuințe la nivel mondial, între care una în Londra, o casă de vacanță pe Riviera Franceză și o alta în Toscana.

Când vine vorba despre alegerea unei proprietăți imobiliare, principalii factori luați în considerare sunt localizarea, mărimea, spațiul exterior, siguranța și designul.

La nivel mondial există peste 2.170 de miliardari, cu o avere netă cumulată de 3.880 miliarde de lire sterline. Dintre aceștia, 60% și-au constituit averile prin eforturi personale.

Alte regiuni însorite preferate de miliardari sunt Tel Aviv, în Israel, cu 39 de reședințe de miliardari, Toscana, cu 14, și Grecia și insulele grecești, cu 9.