Loredana triumfa la Paris si Berlin

Apropo.ro / 01.04.2002, 15:33
Loredana triumfa la Paris si Berlin
Monica Bellucci, Ophelie Winter, Claude Berri, Radu Mihaileanu sunt doar cateva dintre vedetele care au asistat la spectacolul Loredanei de la Paris. Ce urmeaza dupa albumele pop, piesa cu BUG Mafia, discul "Diva Inamorata",cantecele lautaresti de pe "Agurida"?Printre altele are cateva

Monica Bellucci, Ophelie Winter, Claude Berri, Radu Mihaileanu sunt doar cateva dintre vedetele care au asistat la spectacolul Loredanei de la Paris.

Ce urmeaza dupa albumele pop, piesa cu BUG Mafia, discul „Diva Inamorata”,cantecele lautaresti de pe „Agurida”?Printre altele are cateva propuneri de a aparea pe marele ecran, micul ecran fiind, dupa cum afirma (in gluma, fireste), „tres facil pour moi”

– De curand ai fost la Berlin si la Paris, unde ai participat la lansarea oficiala a filmului „Amen.”, regizat de Costa-Gavras. La Berlin ai cantat cu o trupa de sarbi. La Paris cum a fost?

In primul rund, plecarea la Paris a fost interesanta, deoarece luni am aflat ca marti trebuie sa fiu acolo. Si la Paris, si la Berlin, totul a fost ad-hoc, adica intalnirea mea cu cei cu care am cantat s-a facut cu cateva ore inainte.

De exemplu, am ajuns la ora 13.00 la Paris, iar cu trupa m-am vazut la ora 17.00 la „Le Cabaret”, unde am cantat, un loc foarte in voga la Paris – unul dintre clieniii obisnuiii e, de exemplu, Mick Jagger. Am cuntat cu muzicanii din Chisinau – un tambalagiu, un acordeonist si un contrabasist – si cu un violonist rus.

Am repetat doar o ora cu ei, serata a inceput la ora 22.00. „Le Cabaret” este pastrat ca la inceputurile lui, totul e rosu stralucitor, cu draperii sclipitoare, o scena cocheta, cu aplice din cristale multicolore, ceva intre bordel si cabaret. Printre cei pe care i-am recunoscut un sala au fost Alain Chabat – regizorul ultimului film „Asterix & Obelix”, cel cu Monica Bellucci -, Ophelie Winter, Claude Berri, regizorul de origine romana Radu Mihaileanu.

– Ce ai cantat acolo?

Cantece de-ale mele si ceva cantece frantuzesti, nemtesti, dar de baza au fost cantecele romanesti, un special de pe „Agurida”, deoarece sunt piese care plac foarte mult, chiar daca versurile sunt un limba romana.

Mi-a parut rau ca nu am putut ramane mai mult la Paris, pentru ca aveam invitatie la gala premiilor Cesar, care era dupa doua zile. Oricum, ne-am prelungit sederea cu o jumatate de zi, imi era dor de Paris, nu am mai fost de anul trecut.

– Pe tine nu te tenteaza sa joci din nou un film?

Ba da. Am propuneri si din Romania si chiar din Franta.

– Televiziune?

„Tres facile pour moi”! In ziua de azi, televiziunea e la indemana oricui. Parafrazand, pentru mine nu e un Kilimanjaro… Glumesc, bineinteles. Vorbind serios, deocamdata nu sunt disperata sa fac asta.

– Acum ce faci, ce pregatesti?

Am multe proiecte. Anul trecut am inceput sa lucrez la doua albume diferite. De o luna si jumatate nu am mai intrat un studio, pentru ca am fost plecata si am avut spectacole.

In acelasi timp, vreau sa fac muzica pentru copii si deja am inregistrat un cantecel cu corul Bim Bam. Mai am si alte proiecte pentru Pasti.

– Unde ai concerte?

Deocamdata un tot felul de locuri, mai mult sau mai puiin publice, plus in strainatate – mai urmeaza sa plec in Israel, in vara in Belgia, unde o sa deschid un festival de muzica din toata lumea si cu aceasta ocazie o sa ascult tot felul de muzici care nu apar neaparat pe MTV.

– Spuneai ca ai inregistrat o piesa cu Bim Bam si vrei sa faci muzica pentru copii. Pe Elena n-o iei ca partenera?

Ea e super-fan Bim Bam. Avem un CD cu ei si Elena stie toate cantecele, chiar daca nu le fredoneaza decat pe alocuri, mai lucram la anumite consoane.

Nu stiu daca o s-o primeasca in Bim Bam, deoarece copiii de acolo sunt mai mari si trebuie sa prinzi repede cantecul.

Sper s-o duc pe la vreo doua repetitii, sa vada despre ce e vorba. Isi doreste foarte mult sa cante in cor. Deocamdata nu vrea sa fie solista, ca mama ei (rude).

Laurentia Axente

Sursa: PRO TV Magazin

Tags: