Lorena Menghia – o sportiva model

Apropo.ro / 04.04.2006, 16:13
Lorena Menghia - o sportiva model
La nici 18 ani, Lorena Menghia le are pe toate: este campioana naționala și vicecampioana balcanica la saritura în înalțime, este frumoasa de pica și are un iubit la care ține ca la ochii din cap. Va suna cunoscut numele, dar nu știti de unde sa-l

La nici 18 ani, Lorena Menghia le are pe toate: este campioana naționala și vicecampioana balcanica la saritura în înalțime, este frumoasa de pica și are un iubit la care ține ca la ochii din cap. Va suna cunoscut numele, dar nu știti de unde sa-l luați? Va lamurim: vorbim despre sora mai mica a celebrului fotomodel Catrinel Menghia.

Superba mezina a familiei Menghia nu s-a lasat mai prejos decat sora ei. Doar ca a hotarat ca îi sta mai bine cu o colecție de medalii la gat, decat prezentand ultima colecție primavara-vara a lui Armani.

Acum 7 ani s-a apucat de atletism și nu s-a lasat pana nu a facut performanța. Cand a vazut-o cat de dedicata este sportului, sora ei mai mare, Catrinel, i-a promis ca, daca va reuși sa sara în înalțime 1,80 m, o va transfera într-un club din Italia. A fost floare la ureche pentru Lorena, care a stabilit un record la saritura în înalțime: 1,84 m. A refuzat însa oferta lui Catrinel și a ramas la Iași. Nu a lasat-o inima sa-și paraseasca prietenul, sa-și abandoneze școala și clubul care a consacrat-o. Am stat la o șueta cu superba atleta și am aflat care sunt secretele performanței ei.

CSID: Cum arata o zi obișnuita din viața unei campioane?

Lorena: Am antrenamente în fiecare zi, mai puțin duminica. Antrenamentul meu zilnic dureaza cam o ora și jumatate, începand cu ora 10:00 dimineața, cand sunt la lot. Cand nu, timpul meu se împarte între antrenamente și școala. Sunt eleva la liceul cu program sportiv din Iași. Orele de odihna sunt foarte importante daca îți dorești sa ai și performanțe în atletism. Ma culc în fiecare seara la ora 22:30, cel mai tarziu 23:30. Daca depașesc aceste ore, risc sa resimt oboseala a doua zi la antrenament. Obișnuiesc sa dorm și dupa-amiaza, dar nu mai mult de o ora.

CSID: Ai vreun idol în lumea sportiva?

Lorena: O admir enorm pe Monica Iagar pentru performanțele avute în atletism.

CSID: Nu te-ai gandit sa-i calci pe urme lui Catrinel? Nu-ți face cu ochiul modelling-ul?

Lorena: În puținul meu timp liber cochetez și cu modelling-ul. În momentul de fața sunt imaginea unei firme de haine casual și sport din Iași. Dar nu pot concepe viața fara sport, nu ma vad facand altceva. Multe persoane ma întreaba de ce nu ma apuc de modelling, avand în vedere ca sora mea lucreaza în acest domeniu de foarte mulți ani. Eu le raspund ca nu aș putea trai fara atletism, fac atletism de la varsta de 11 ani. Îmi doresc ca Dumnezeu sa ma ajute și sa-mi dea forța sa pot practica cat mai mult acest sport.

CSID: Cum reușești sa te menții în aceasta forma de zile mari? Mananci vreodata?

Lorena: Mananc aproape orice, mai puțin dulciuri. Cand sunt la lot, am un program fix cand vine vorba de mese. Mananc de 3 ori pe zi, mai puțin seara. Prima masa o iau la ora 8:30, înainte de antrenament, pranzul îl iau la ora 14:00, iar seara mananc doar cateva iaurturi și fructe (grepfrut sau portocale). Mananc numai carne la gratar, multe supe, salate și, foarte rar, cate o prajitura (preferatele mele sunt diplomat și cremșnit).

Performanțele Lorenei Menghia:
2004 – vicecampioana naționala la juniori
2005 – campioana naționala în sala
2005 – campioana naționala în aer liber
2005 – vicecampioana naționala la juniori