Louis Vuitton – authentic vs. fake

Apropo.ro / 20.10.2006, 10:31
Louis Vuitton – authentic vs. fake
In lumea accesoriilor de lux, Louis Vuitton domneste de ceva vreme. Si nici nu se intrevede un inlocuitor la tron deocamdata. O inscriptie opulenta si totodata eleganta, LV impodobeste gentile purtate cu mandrie de domnitele "avute". In incercarea de a tine pasul cu acestea, fetele care nu

In lumea accesoriilor de lux, Louis Vuitton domneste de ceva vreme. Si nici nu se intrevede un inlocuitor la tron deocamdata.

O inscriptie opulenta si totodata eleganta, LV impodobeste gentile purtate cu mandrie de domnitele „avute”. In incercarea de a tine pasul cu acestea, fetele care nu isi permit financiar sa asorteze unei tinute elegante o geanta de 1000 de euro, adopta o varianta mai ieftina, insa care plagiaza nestingherita celebrul brand.

Ceea ce nu realizeaza ele este faptul ca „chic” se transforma in „kitch” si eleganta in ridicol. Multe necunoscatoare platesc jumatate din pretul unui Louis Vuitton autentic pe un fake grosolan, crezand ca le-a suras norocul si au facut cea mai buna „afacere” – o achizitie cu adevarat pretioasa. De fapt, o alegere total gresita si neinspirata.

Ce puteti face ca sa nu mai cadeti in plasa falsificatorilor vestimentari? Sa invatati sa deosebiti lucrurile originale de cele false, in ciuda tuturor asemanarilor.

De exemplu, atunci cand cumperi o geanta Louis Vuitton, daca nu o faci dintr-un magazin oficial, trebuie sa cunosti exact produsul cu care ai de-a face. Poti cauta in revistele de moda, in cataloage sau, cel mai simplu, poti accesa site-ul brand-ului pentru a studia respectivul produs.

Urmareste culorile in care este disponibil. De exemplu, daca nu esti atenta, risti sa cumperi o geanta LV neagra, care este posibil sa nu fie in colectia originala Vuitton, in varianta black.

De asemenea, trebuie sa cunosti bine partile gentii. Ai sa fii surprinsa, dar mici detalii te pot scoate din impas. Incearca sa vezi dincolo de un petec de piele pe care s-a aruncat o inscriptie la voia intamplarii. Observa ce se vrea a fi scos in evidenta din produsul respectiv, cum arata fundul gentii sau daca ar trebui sau nu sa aibe picioruse pe care sa stea atunci cand nu defilezi cu ea prin multime.

Daca alegi traditionalul model din material monogramat, care este atat de popular astazi, trebuie sa fii foarte atenta la amplasarea logo-ului, pentru ca insasi monograma poate sa-ti dea indicii asupra originalitatii produsului. Louis Vuitton pune accent pe modul cum este asezata monograma pe fiecare bucatita de material. Actuala „LV” este de obicei (cu exceptia catorva piese vintage) simetrica dintr-o parte in cealalta.

Louis Vuitton este foarte atent la capse. Acestea trebuie sa fie egale si asezate simetric. Acelasi numar de capse vor fi gasite in locuri similare la genti asemanatoare.

Nu te lasa influentata de eticheta in care ti se indica locul unde a fost fabricata geanta. Tendinta este de a ne lasa induse in eroare de cunoscutul „made in”. Intradevar, autenticele Louis Vuitton se produc in Franta, insa, de mai bine de 25 de ani, compania a inceput sa produca si in Statele Unite, Spania, Germania si Italia.

Nu te lasa ademenita de o geanta LV dintr-un magazin pe a carui vitrina scrie cu litere de-o schioapa SALES. Louis Vuitton nu face niciodata reduceri, nu are nici un outlet pe nicaieri.

Sfatul meuÂ… nu cumpara Louis Vuitton de la „comercianti ambulanti”. Decat sa te faci de ras cu o geanta necioplita mai bine investesti intr-un accesoriu „no name” pe care ti-l poti permite.

Raluca Iorga