Louis Vuitton a dat in judecata studiourile Warner Bros

Apropo.ro / 23.12.2011, 15:40
Celebrul producator de genti Louis Vuitton a dat in judecata studiourile Warner Bros, deoarece au folosit in filmul "Hangover 2" o replica Louis Vuitton.

Studiourile Warner Bros care sunt celebre pentru lupta lor impotriva pirateriei se confrunta acum cu acuzatia ca ar fi prezentat, in filmul Marea Mahmureala II, genti false marca Louis Vuitton.

Intr-o plangere inaintata, ieri, la un tribunal din Manhattan, Vuitton acuza Warner Bros ca nu a luat in calcul instructiunile lor de a nu folosi genti false intr-o scena de la aeroport din filmul Hangover II. In scena respectiva, Alan (Zach Galifianakis) cara bagaje marca LVM si avertizeaza un alt personaj „ai grija, astea sunt… astea sunt Louis Vuitton”.

Conform plangerii, obiectul in cauza nu este un produs original, ci este o replica facuta de o companie chinezo-americana numita Diophy. Louis Vuitton se afla in procese cu aceata companie, incercand sa opreasca productia acestor replici pe teritoriul SUA.

Producatorul de lux sustine ca Warner Bros le-a stricat imaginea, refuzand sa editeze acea scena, inainte ca filmul sa apara pe DVD.

Daca aceste acuzatii sunt adevarate, studiourile Warner Bros vor ajunge de rasul lumii, deoarece lupta cu inversunare sa legalizeze un act normativ numit SOPA (Stop Online Piracy Act).

Louis Vuitton cere Curtii sa distruga toate copiile filmului „Hangover II” si toate materialele promotionale care contin scena de la aeroport si cer si parte din profiturile filmului, pe langa daunele morale.

Filmul „Hangover II” nu se confrunta cu primul proces de acest fel, studiourile WB „cazand la pace” intr-un alt proces cu un artist care i-a acuzat ca au folosit tatuajul lui Mike Tyson, fara a-i plati drepturi de autor.