Lovitură dură! Negoiță a cerut insolvența clubului Dinamo și „câinii” ratează Europa League

Apropo.ro / 14.05.2014, 15:30
Lovitură dură! Negoiță a cerut insolvența clubului Dinamo și
Aflată pe locul 4 în Liga I, loc ce asigură calificarea în preliminariile Europa League, Dinamo București a primit, miercuri, o lovitură dură tocmai din partea patronului Ionuț Negoiță.

Afaceristul a solicitat intrarea în insolvență a clubului și a anunțat că este dispus să cedeze gruparea din „Ștefan cel Mare” oricui este dispus să facă mai multe decât el pentru clubul Dinamo.

Decizia lui Negoiță a venit după ce afaceristul a fost înștiințat că are de plătit o datorie de două milioane de lei, circa 450.000 de euro, către statul român. Suma reprezintă 3% din contractele de sponsorizare de care au beneficiat „câinii” în ultimii ani. Evident, Negoiță este nemulțumit că trebuie să achite suma respectivă, deși banii din sponsorizări au intrat în buzunarele foștilor acționari ai echipei.

În aceste condiții, Negoiță a făcut un anunț cât se poate de clar: „Am preluat clubul Dinamo judecând cu sufletul. Am obținut în două rânduri licența pentru a evolua în Liga I, deși efortul a fost unul enorm și a însemnat o investiție de peste 14 milioane de euro. Am moștenit datorii enorme, în condițiile în care am preluat clubul după un deceniu criminal. Spun asta pentru că la Dinamo a fost pur și simplu jaf. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros. Clubul s-a afundat în datorii, iar viitorul echipei este în pericol. Am ajuns la concluzia că singura soluție este reorganizarea prin insolvență și crearea unui moment zero. Trebuie să ne dăm seama, odată pentru totdeauna, care sunt proporțiile jafului”.

Solicitarea lui Negoiță are efecte dure pe plan scurt. Chiar dacă a făcut un efort considerabil pentru a obține licența pentru Europa League, Dinamo nu va putea evolua în cupele europene. Echipele aflate în insolvență nu au acest drept.