Lovitură uriașă pentru gay-i indieni – sunt din nou în afara legii

De: Marian Andrei / 11.12.2013, 13:30
Lovitură uriașă pentru gay-i indieni - sunt din nou în afara legii
O decizie a Curții Supreme a Indiei, considerată surprinzătoare de comunitatea LGBT, a anulat o hotărâre a unei înalte curți din Delhi care dezincrimina legăturile homosexuale consimțite dintre doi adulți, ceea ce practic înseamnă că homosexualitatea este iar în afara legii.

Codul penal indian prevede la Secțiunea 377 că „legăturile carnale împotriva naturii cu un bărbat, o femeie sau un animal vor fi pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de până la 10 ani și amendă”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

În motivarea hotărârii sale, judecătorul de la Curtea Supremă a „pasat” responsabilitatea Parlamentului, declarând că Secțiunea 377 a Codului Penal ar trebui anulată.

Așa cum era de așteptat, verdictul Curții Supreme a fost aspru criticat. Unul dintre avocații Fundației Naz, care apără dreptul minorității LGBT, a arătat că „Fundația va lupta în continuare pentru justiție”.

Hotărârea din 2008 care a fost anulată prevedea că Secțiunea 377 din Codul Penal este în contradicție cu Articolele 21, 14 și 15 din Constituție și stipula că prevederile ei nu ar trebui aplicate adulților (persoanelor peste 18 ani) care consimt la aceste legături.