LPF cere delegarea arbitrilor prin tragere la sorti

De: Mirel Mircea / 19.02.2008, 10:10
LPF cere delegarea arbitrilor prin tragere la sorti
LPF cere Comitetului Executiv al FRF sa aplice solicitarea a 14 cluburi prim-divizionare de a modifica sistemul de delegare a arbitrilor

LPF a trimis la FRF o adresa semnata de presedintele Dumitru Dragomir, prin care cere Comitetului Executiv sa aplice solicitarea a 14 cluburi prim-divizionare de a modifica sistemul de delegare a arbitrilor.

"Facem doar ceea ce este legal. Am adresat solicitarile cluburilor catre Comitetul Executiv. Domnul Dragomir a trimis o scrisoare azi si a primit confirmare de primire. Sunt 17 cluburi, Dinamo fiind singurul care nu a dat un raspuns, dintre care trei nu sunt de acord (n.r. – probabil CFR Cluj, Poli Iasi si Universitatea Craiova), iar restul de 14 sunt pentru modificarea regulamentului. Mai departe nu stiu ce se va intampla, pentru ca depaseste nivelul ligii. Noi atat putem sa facem. Ramane de vazut daca hotararea va fi luata de Comitetul Executiv sau nu. O modificare poate fi facuta doar in urma unei decizii a Comitetului Executiv. Hotararea ca domnul Lupescu sa se ocupe de delegarea arbitrilor este acoperita de o decizie a Comitetului Executiv, trecuta si in ROAF. Doar asa poate fi si modificata", secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Ionut Lupescu afirmase zilele trecute
ca sistemul de delegare a arbitrilor prin tragere la sorti computerizata este imposibil de aplicat din punct de vedere tehnic si a mentionat ca acest demers are ca scop coruperea arbitrilor tineri promovati in ultima vreme.