LPF: Meciurile din Liga I se vor disputa vineri

Apropo.ro / 01.08.2007, 09:15
LPF: Meciurile din Liga I se vor disputa vineri
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, agenției MEDIAFAX, ca meciurile programate, vineri, în Liga I - Farul-Steaua și Ceahlaul-Gloria Buzau - se vor disputa, chiar daca în aceasta zi, când vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, a fost declarat

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, agenției MEDIAFAX, ca meciurile programate, vineri, în Liga I – Farul-Steaua și Ceahlaul-Gloria Buzau – se vor disputa, chiar daca în aceasta zi, când vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, a fost declarat doliu național.

„De ce sa nu se joace? Aia din combinat, de la Galați, lucreaza? Da. Și noi ne ducem la munca. La noi e riscul sa moara fotbaliștii pe teren pe caldura pe 40 de grade. Fotbalul nu mai e spectacol, fotbalul a devenit industrie. Ca în economia de piața, noi mergem sa muncim. Nu vad logica amânarii meciurilor. Pai daca în fiecare saptamâna moare câte un prim-ministru, un președinte de camera, un ministru, un popa, noi când mai jucam? Eu am Intertoto, Cupa UEFA, echipa naționala, Cupa României, iar UEFA spune sa încheiem campionatul pe 10 mai pentru ca avem turneu final. Când jucam? Daca îmi spune cineva ce sa fac, sa-mi spuna și cum sa fac”, a spus, marți, oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Valentin Alexandru a precizat ca în calendar nu mai exista nicio data disponibila pentru a reprograma meciurile respective, din cadrul etapei a II-a a Ligii I. „Ne-am uitat pe calendar și nu mai exista nicio data când sa putem reprograma meciurile. Apar apoi probleme de televiziune, de rating. Se joaca în trei zile o etapa pentru a nu se întâlni meciuri la aceeași ora. Nu mai vând publicitate și nu-mi mai dau banul mie. De unde sa mi-l dea? E o investiție privata, ar trebui sa se înțeleaga. Eu cred ca una e una și alta e alta. Nu punem muzica pe stadioane nu facem veselie mare. Noi mergem la munca. Problema la noi e sa nu se faca 40 de grade sa moara fotbaliștii pe stadion”, a spus oficialul LPF.

Ministerul Culturii va propune Guvernului adoptarea unei hotarâri prin care ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist va fi declarata zi de doliu național, urmând ca drapelul României sa fie arborat în berna. Alte masuri pentru zilele de doliu național vor fi menționate în hotarârea de Guvern, precizeaza Executivul. De obicei, declararea unei zile de doliu național prevede ca posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultura trebuie sa își adapteze programul în mod corespunzator.

Mediafax