Luana Ibacka: Inoke e şi ea o ”ciorbăreasă”!

De: Cătălina Matei / 10.05.2010, 00:00
Luana Ibacka: Inoke e şi ea o ”ciorbăreasă”!
Deşi din frigider nu-i lipsesc verdeţurile şi brânzeturile, prezentatoarea emisiunii ”Fermier. Caut nevastă!” de la Prima TV se declară fana ciorbelor. Iar preferinţele culinare i-au fost transmise şi fiicei sale, Inoke. Însă Luana se mândreşte cu o altă specialitate: rulada de carne de pui.

S-a apucat să gătească la 20 de ani, când s-a căsătorit prima
dată. „Eu nu pot concepe ziua fără o ciorbă sau o supă, aşa că am
încercat să prepar ceva. Se întâmpla înainte de Revoluţie ceea ce
vă povestesc, deci în afară de oase, legume şi verdeaţă, nu prea
găseai altceva în alimentare şi pieţe. Am fiert deci un os de vacă
în vreo 3 litri de apă, în acelaşi timp cu ceapa şi morcovii şi vă
daţi seama ce a ieşit!”, îşi aminteşte vedeta Prima TV. Se pare că
pasiunea pentru ciorbe a fost transmisă şi fiicei sale: „Inoke e şi
ea o . Şi pentru că bona ei este moldoveancă, a
învăţat să mănânce şi să gătească moldoveneşte. Face poale-n brâu
şi tăiţei de casă şi, o dată pe săptămână, gogoşi vanilate şi
plăcinte”. Însă specialitatea casei este rulada de carne de
pui.

Ruladă de carne de pui
Ingrediente: 1 kg de carne tocată de pui, 3-4 ouă, 2 legături de
ceapă verde, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare,
piper.
Mod de preparare: În funcţie de recipient, iei aproximativ 1 kg de
carne de pui gata tocată (dacă vrei, poţi toca tu la mixer pulpe
dezosate şi piept). Amesteci carnea cu ouăle şi cu verdeaţă (ceapă
verde, mărar şi pătrunjel). Opţional, se pot toca ficăţei şi pipote
de pui şi iese aproape ca un drob. Într-o formă de cozonac unsă cu
ulei şi tapetată cu făină răstorni pasta de carne şi o laşi la
cuptor aproximativ o oră şi jumătate.