Luana Ibacka propune două reţete rapide de vară

Apropo.ro / 30.05.2015, 17:00
Luana Ibacka propune două reţete rapide de vară
Cine spune că o femeie activă, implicată în tot felul de proiecte ambiţioase, nu mai are timp pentru treburi casnice, precum… gătitul. Ei bine, Luana Ibacka ştie să gătească şi să improvizeze pentru persoanele dragi.


„De câte ori am oaspeţi sau vrea fetiţa mea , mă lansez ca o adevărată pasionată de gastronomie asupra unor reţete noi. Caut pe net, mă inspir din ce am în frigider, sau îmi aduc aminte de o bunătate pe care am mâncat-o în străinătate. Îmi pasă foarte mult şi de persoana pentru care gătesc, intru cât fac asta să ofer o bucurie. Şi atunci prepar ceva pentru tipologia respectivă”, spune vedeta Prima TV.

„O reţetă de vară simplă pentru „nevoia de dulce” este o cupă de iaurt, în care amesteci alune, migdale, nuci şi miere. Pentru a fi crocantă, adaugi cereale light. Deasupra, se pun câteva felii de kiwi, mango şi măr verde. Opţional, se adaugă un sirop de coacăze sau alte fructe roşii”.


Prezentatoarea emisiunii „Cunoaşte, visează, iubeşte” de la Prima Tv completează lista improvizaţiilor gustoase şi sănătoase cu o altă reţetă simplă, care ţine de foame şi slăbeşte. „Este un piure simplu de cartofi, în care se adaugă o ţelină fiartă. Aceasta dă un gust minunat piureului şi are efect detoxifiant pentru intestine. Nu îngraşă, dimpotrivă, poţi mânca fără limită. Desigur, nu mai consumi carne sau salate. Poţi adăuga doar sare şi piper. Uneori mai adaug un strop de ghimbir să aibă iuţeală. Devine răcoritor vara”, încheie Luana.
Dana Popa