Luat ostatic de proprii angajați, pentru a-i… concedia

De: Marian Andrei / 27.06.2013, 11:15
Luat ostatic de proprii angajați, pentru a-i... concedia
Proprietarul american al unei uzine a fost ținut ostatic timp de șase zile în China de către angajații săi, care doreau să fie concediați în condiții avantajoase. El a fost eliberat în această dimineață.

Chip Starnes, s-a deplasat la sediul din China al companiei americane Specialty Medical Supplies pentru a concedia 30 de muncitori chinezi, însă a fost sechestrat vineri de ceilalți salariați ai uzinei, în număr de aproximativ 100.

Aceștia i-au cerut să fie, la rândul lor, concediați, însă nu în orice condiții, ci cu pachete salariale compensatorii, așa cum au fost concediați cei 30 de colegi ai lor.

Starnes a reușit să dea un interviu mass-media printr-o fereastră a clădirii în care era reținut. El a spus că a fost tratat bine, i-a fost adusă mâncare de la KFC, dar și chinezească, și chiar și un aparat de ras electric pentru a se bărbieri.

El s-a plâns de „nerecunoștința” angajaților chinezi. „Cred că e inuman ceea ce se întâmplă chiar acum. Am fost în acest domeniu de 10 ani și am creat o mulțime de locuri de muncă și nu aș fi crezut niciodată că se va întâmpla așa ceva”.

La rândul ei, soția lui Starnes a declarat presei că, în toată această perioadă a comunicat zilnic cu el, însă cea mai arzătoare dorință a ei este să-l vadă acasă.

Cei 100 de muncitori care l-au sechestrat pe Starnes au refuzat în mod repetat să facă declarații, spunând că nu vor să discute cu presa străină.

În ceea ce privește Poliția, Starnes a spus că deși a avut în permanență agenți la fața locului, aceștia nu s-au interesat decât să fie bine tratat, neimplicându-se absolut deloc în soluționarea conflictului.

Bărbatul a fost eliberat în această dimineață, însă nu a dorit să comunice presei înțelegerile făcute cu angajații.