Lucero propune un machiaj sofisticat

Apropo.ro / 18.08.2005, 15:12
Lucero propune un machiaj sofisticat
Atat machiajul, cat și coafura actritei sunt realizate în stilul anilor Â’60, accentuand și delimitand clar trasaturile. Deși fața actriței nu pare deloc încarcata sau "lucrata", machiajul ei este foarte sofisticat, executat cu multa precizie. Acest tip de


Atat machiajul, cat și coafura actritei sunt realizate în stilul anilor Â’60, accentuand și delimitand clar trasaturile.

Deși fața actriței nu pare deloc încarcata sau „lucrata”, machiajul ei este foarte sofisticat, executat cu multa precizie. Acest tip de machiaj nu poate fi executat cu produse de calitate inferioara!

Sprancenele pensate „natural” accentueaza aerul hotarat al actriței, tradand un caracter voluntar. Machiajul ochilor, în special, este extrem de elaborat. El urmeaza desenul natural al pleoapelor, conturul fiind mai închis pe linia genelor și în pliu, și mai luminos pe centrul pleoapei și pe arcada.

Estomparea nuanțelor diferite de farduri este o alta „proba de foc” pentru make-up artist, operațiunea fiind executata cu o pensula foarte fina. Buzele sunt foarte bine conturate. Pentru machiajul lor s-au folosit nuanțe tari de roșu, accentul fiind pus pe ambele puncte mobile ale feței: gura și ochii. Lucero are maxilare proeminente, în schimb modelul nostru are fața mai rotunda și mai plina decat cea a actriței. Pentru a se crea efectul de alungire, partea de jos a feței este umbrita cu un fard de obraz într-o nuanța închisa.

Fond de ten
Tenul actrițelor din telenovele pare perfect, indiferent de condițiii, intemperii sau situații mai lacrimogene. Secretul perfecțiunii este invizibilitatea stratului de fond de ten, care are o mare putere de acoperire. Camuflarea imperfecțiunilor nu se poate realiza decat cu un produs de calitate, ales (un detaliu foarte important!) în aceeași nuanța cu cea a tenului.

Machiaj pleoape
Pentru machiajul pleoapelor poate fi folosita o tehnica mai veche (fardurile se aplica umed) sau se pot utiliza fardurile cremoase, care se stabilizeaza pe piele și devin rezistente la transfer. Zona închisa a machiajului are un aspect mat, în schimb cea luminoasa este sidefata, pentru a nu se anula efectul de umbrire al pliului.

Machiajul pleoapelor nu poate fi realizat cu aplicatoare comune (cele care se gasesc în cutiuțele de farduri). Pentru ca linia de contur sa fie precisa este necesara o pensula cu varf fin, care sa omogenizeze culorile între ele. O varianta ar fi trasarea conturului cu ajutorul creionului dermatograf, aplicat în linii groase pe conturul ochilor și în pliuri.

Sfatul specialistului
Ruxandra Dobrescu

Un astfel de machiaj nu ți-l poți face singura. Este foarte important ca pielea fina a pleoapelor sa fie susținuta în timp ce se lucreaza, altfel fardurile în nuanțe intense nu se „așaza” bine pe piele și, la scurt timp, devin vizibile mici ridulețe albe. Fardurile trebuie sa fie de calitate și sa aiba o textura vascoasa, pentru a asigura nuanțarea și precizia desenului.

Isabela Savu
Coafura actriței este ușor de realizat pe un par de lungime uniforma. Înainte de coafare, parul este întins cu placa, apoi este pieptanat tot înspre spate și este prins într-o coada (bine stransa) de cal, poziționata aproape de creștetul capului. Parul este rasfirat cu mana sub forma unui evantai, de o parte și de alta a capului, și este fixat cu ajutorul unui spray fixativ.