Lucescu a fost stropit cu iaurt

Apropo.ro / 18.02.2002, 09:32
Lucescu a fost stropit cu iaurt
Antrenorul echipei Galatasaray Istanbul, românul Mircea Lucescu, a fost stropit cu iaurt înainte de începerea meciului disputat, sîmbata, în deplasare, cu formația Fenerbahce, scor 1-0, a anunțat cotidianul "Hurriyet". Jurnalul turc noteaza ca suporterii echipei Fenerbahce au

Antrenorul echipei Galatasaray Istanbul, românul Mircea Lucescu, a fost stropit cu iaurt înainte de începerea meciului disputat, sîmbata, în deplasare, cu formația Fenerbahce, scor 1-0, a anunțat cotidianul „Hurriyet”.

Jurnalul turc noteaza ca suporterii echipei Fenerbahce au aruncat cu o punga plina cu iaurt în direcția antrenorului român, care se afla la marginea terenului, observîndu-i pe elevii sai cum efectueaza exercițiile de încalzire. Punga respectiva a cazut la picioarele lui Lucescu, s-a spart și i-a stropit tehnicianului român încalțamintea și pantalonii.

Potrivit cotidianului „Turkiye”, responsabilul clubului Fenerbahce Sadettin Saran a fost lovit, înainte de începerea partidei, de garzile de corp ale fostului responsabil al gruparii Galatasaray, Mustafa Sarigul, care este și primarul cartierului Șișli. Saran a intervenit pentru a aplana conflictul declanșat între forțele de ordine și garzile de corp ale lui Sarigul, dar a fost lovit. De asemenea, garzile de corp au spart și geamurile tribunei oficiale.

Cotidianul „Fanatik” noteaza ca suporterii echipei Galatasaray s-au deplasat la stadion cu autocare carora le-au spart geamurile din interior.

Conform jurnalului „Hurriyet”, trei suporteri ai echipei Fenerbahce și-au pierdut cunoștința în timpul meciului și au fost transportați la spital.

Partida a început cu o întîrziere de aproximativ cinci minute din cauza rolelor de hîrtie aruncate de spectatori pe teren. Din același motiv, meciul a fost întrerupt timp de un minut, în prima repriza.

Cotidianul „Turkiye” noteaza ca suporterii echipei Fenerbahce au aruncat pe teren cu monede și brichete. Portarul echipei Galatasaray, columbianul Farid Mondragon, a declarat ca nu s-a putut concentra asupra jocului, deoarece a fost nevoit, pe toata durata partidei, sa-i atenționeze pe spectatori sa nu mai arunce cu diverse obiecte pe teren.

Potrivit cotidianului „Turkiye”, suporterii echipei Fenerbahce au aruncat cu torțe aprinse în tribunele unde se aflau susținatorii formației Galatasaray.

Cotidianul „Hurriyet” noteaza ca, dupa terminarea meciului, cîteva sute de suporteri ai echipei Fenerbahce din orașul Konay au aruncat cu pietre în vehiculele susținatorilor formației Galatasaray. În urma acestor incidente, cinci persoane au fost arestate. De asemenea, într-un restaurant din Istanbul, un grup de suporteri ai echipei Galatasaray i-a atacat cu pietre pe niște susținatori ai formației Fenerbahce.

Potrivit cotidianului „Sabah”, dupa terminarea partidei, suporterii echipei Galatasaray au rupt scaunele din tribuna în care s-au aflat pe parcursul desfașurarii meciului și au proferat injurii la adresa președintelui clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim. Un suporter al echipei Galatasaray a fost arestat în urma unei altercații între membrii galeriilor celor doua formații, care s-a produs în afara stadionului.

Cotidianul „Fanatik” noteaza ca, înainte de începerea meciului, biletele pentru tribuna I s-au vîndut, pe piața neagra, cu 300 de dolari. Potrivit cotidianului „Hurriyet”, aproximativ 300 de suporteri ai echipei Fenerbahce care aveau bilete nu au putut sa intre în incinta stadionului.

Potrivit jurnalului „Hurriyet”, la meciul de sîmbata au asistat 52.000 de spectatori. În tribunele stadionului „Șukru Saracoglu” a fost adusa o mascota cu înalțimea de 15 metri, reprezentînd un canar, simbolul gruparii Fenerbahce.

Cotidianul „Turkiye” noteaza ca spectatorii care au sosit la stadion cu doua ore înainte de începerea meciului, deși aveau bilete, nu au putut sa patrunda în tribune. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea prin scandari, dar au fost îndepartați de forțele de ordine din zona stadionului.

Potrivit cotidianului „Turkiye”, președintele clubului Fenerbahce a fost, sîmbata dimineața, la Moscheea Eyup Sultan pentru a se ruga ca echipa sa sa cîștige derbiul cu Galatasaray și a sacrificat pentru aceasta un animal.

Partida de sîmbata constituie primul derbi al tehnicianului Werner Lorant de cînd antreneaza echipa Fenerbahce. De asemenea, jucatorul formației Fenerbahce Fatih Akyel a evoluat pentru prima data împotriva fostei sale echipe, Galatasaray.

Sursa: www.mediafax.ro