Lucescu a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor

Apropo.ro / 29.01.2002, 11:16
Lucescu a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor
Mircea Lucescu a primit, luni, in cadrul unei festivitați organizate la "Casa Olimpica" din Istanbul, trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului 2001 in Turcia, informeaza cotidianul "Star". In cadrul festivitații respective au fost premiați laureați ai 15 categorii

Mircea Lucescu a primit, luni, in cadrul unei festivitați organizate la „Casa Olimpica” din Istanbul, trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului 2001 in Turcia, informeaza cotidianul „Star”.

In cadrul festivitații respective au fost premiați laureați ai 15 categorii (cea mai buna personalitate sportiva, cel mai bun antrenor, cea mai buna echipa, cel mai bun sportiv, cel mai bun fotbalist, cel mai bun sponsor, cea mai buna campanie publicitara, presedintele de federație al anului, presedintele de club al anului, acțiunea fair-play a anului, publicitatea anului, ziaristul sportiv al anului, postul de televiziune al anului, paginile de sport ale anului, programul de sport al anului difuzat de un post de radio), alesi de un juriu alcatuit din 70 de persoane. Juriul a fost format in majoritate din oameni de sport si ziaristi sportivi, dar si din reprezentanți ai altor profesii, cum ar fi arhitect, stomatolog, profesor universitar, manager, inginer constructor, regizor.

Mircea Lucescu a fost desemnat antrenorul anului in Turcia cu un total de 24 de voturi, fiind urmat de Aydin Ors (antrenorul echipei naționale de baschet a Turciei), cu 20 de voturi, Fatih Terim cu 18 voturi, Senol Gunes (antrenorul reprezentativei de fotbal a Turciei), cu 6 voturi, Anatoli Biskov, cu un vot si Ersun Yanal (antrenorul formației Ankaragucu), cu un vot.

Galatasaray a fost desemnata echipa anului 2001 in Turcia, cu un total de 34 de voturi, urmata de echipa naționala de baschet a Turciei, cu 29 de voturi, de reprezentativa de fotbal a Turciei, cu 6 voturi si de echipa de raliuri Tofas-Fiat, cu un vot.

La categoria celui mai bun fotbalist al anului 2001 in Turcia, al carei cistigator este portarul formației Fenerbahce, Rustu Recber, a fost nominalizat si jucatorul echipei Galatasaray, Sergen Yalcin, care a primit trei voturi.

La festivitate au fost prezente 500 de personalitați politice si sportive din Turcia.

www.mediafax.ro