Lucescu a surprins iar

Apropo.ro / 06.12.2001, 09:34
Lucescu a surprins iar
Antrenorul roman a gandit perfect jocul cu Barça, iar Galata a fost foarte aproape de victorie, multumindu-se in final doar cu un punct Galata nu era creditata cu mari sanse la Barcelona. Pe linga stelele de mare calibru, catalanii aveau marele avantaj numit "Camp Nou". Si nu atit


Antrenorul roman a gandit perfect jocul cu Barça, iar Galata a fost foarte aproape de victorie, multumindu-se in final doar cu un punct

Galata nu era creditata cu mari sanse la Barcelona. Pe linga stelele de mare calibru, catalanii aveau marele avantaj numit „Camp Nou”. Si nu atit publicul, cit dimensiunile arenei, de-a dreptul uriasa, cu laturile apropiate de maximele permise de regulament, in special latimea, 72 de metri, fiind un considerabil handicap pentru Galata.

Care nu mai putea sa-si faca jocul obisnuit, bazat pe aglomerarea premeditata a zonei de mijloc, pe un pressing sufocant si pe incercarea de distrugere a jocului de pase al catalanilor. Pe un teren atit de mare, conditia fizica a jucatorilor trebuia sa fie de-a dreptul fabuloasa, iar aici avantaj aveau gazdele, evident obisnuite cu decorul.

Lucescu insa a surprins pe toata lumea. Din nou. A spus inca de la sosirea in Catalunya ca vizeaza victoria. Declaratia a fost privita cel mult cu un zimbet amuzat de toata lumea. Golul marcat de Umit Karan, sau un autogol al lui Patrick Andersson, nu se va sti niciodata, i-a trezit pe toti. Aceasta Galata e mai puternica decit se credea.

Si, ciudat, parca nici terenul nu mai pare atit de lat. E o iluzie, totusi, insa turcii acopera asa de bine spatiile incit pare realitate. O realitate din ce in ce mai dura pentru Barcelona, pentru ca Fleurquin mareste diferenta. E 2-0 pentru Galata, iar pauza nu era decit un prilej pentru spectatori sa se intrebe daca tot ceea ce se petrece e adevarat sau e doar un vis urit.

Probabil ca discutii au fost si in vestiarul Barcelonei. Nu probabil, sigur. Rexach a facut doua schimbari, cea mai buna dovada a disperarii sale fiind introducerea lui Overmars, pedepsit pe banca rezervelor dupa evolutii mai slabe. Si olandezul se razbuna pe antrenor, pasindu-i excelent lui Saviola pentru 1-2.

E minutul 49. Va rezista echipa lui Lucescu? Ce mult ii lipseste antrenorului roman Hasan Sas, care ar fi putut profita de spatiile lasate libere in defensiva catalana. Arbitrul neamt Markus Merk se simte insa dator sa puna umarul la neputinta Barcelonei si-l elimina stupid pe Capone, la un fault, dur e adevarat, dar nicidecum de „rosu”.

Locul ramas liber in defensiva e speculat imediat de bijuteriile numite Rivaldo si Saviola, golul ultimului aducind in memoria turcilor istoria de pe „San Siro”, cind Galata a facut 2-2 cu Milan dupa ce avusese 2-0. Ghinionul proverbial al lui Lucescu continua, iar turcii nu mai aveau acum de ales: trebuiau sa apere cu disperare punctul ce le-a mai ramas. Chiar in conditiile in care Hakan Unsal pleaca si el mai devreme la vestiare, eliminat fiind pentru doua „galbene”.

A reusit pina la urma Galata sa plece neinvinsa de pe „Camp Nou”. Un 2-2 care, teoretic, e o mare realizare. Practic, insa, la cum s-a jucat, senzatia de ghinion si de nedreptate facuta echipei lui Mircea Lucescu ramine.
Sursa:www.prosport.ro