Lucescu are Turcia la picioare

Apropo.ro / 07.12.2001, 07:51
Lucescu are Turcia la picioare
Mass-media din Istanbul a subliniat ca "antrenorul român a creat un plan perfect contra Barcelonei". La aceeasi idee au subscris si mari publicatii occidentale Majoritatea articolelor privind partida FC Barcelona - Galatasaray (2-2) au facut referiri la strategia folosita de Mircea


Mass-media din Istanbul a subliniat ca „antrenorul român a creat un plan perfect contra Barcelonei”. La aceeasi idee au subscris si mari publicatii occidentale

Majoritatea articolelor privind partida FC Barcelona – Galatasaray (2-2) au facut referiri la strategia folosita de Mircea Lucescu. Toate au avut un principiu comun: punctul obtinut de oaspeti pe „Camp Nou” se datoreaza în special antrenorului român.

MILLIYET: „Lucescu a studiat pîna la cel mai mic amanunt formatia spaniola si a folosit un care a functionat ca un ceas. Sistemul de contraatac impus de el a fost eficace”. STAR: „Îl aplaudam în picioare pe Lucescu. Românul a construit un plan de joc ireprosabil. Datorita lui, Galata nu a pierdut, ba chiar trebuia sa învinga”.

AKSAM: „Persoana inteligenta, Lucescu a planuit sa nu permita adversarilor sa atace. Umit Karan a fost un adevarat ghimpe, iar defensiva a creat o plasa prin care spaniolii au trecut foarte greu”.

FANATIK: „Mircea Lucescu nu a lasat nimic la întîmplare. A analizat fiecare detaliu despre adversar, l-a urmarit pe zeci de casete. De aceea a putut folosi o tactica foarte buna, inteligenta. Galata a fost ca o furtuna, merita mai mult decît un egal, cu care a devenit prima echipa din Turcia ce a putut smulge un punct pe terenul Barcelonei”.

RADIKAL: „Asezata ideal de Lucescu, Galata a avut un joc excelent si si-a înspaimîntat adversarul. Multa vreme, tot ceea ce înseamna Barcelona, de la presedinte la fani, s-a aflat în stare de soc”.

AS (Spania): „Meciul a lasat o impresie clara: nu era vorba de Heynckes ori Mane, antrenori cunoscuti din Primera Division. Nu se punea problema exersarii unei lectii învatate dinainte în fata unui rival cu care esti obisnuit, ci de a-l înfrunta pe Mircea Lucescu, un român care traieste si lucreaza în Turcia. El a vizionat cu maxima atentie meciurile echipei catalane si a reusit sa gaseasca trucul pentru a face din Barcelona o formatie demna de mila”.

MARCA (Spania): „Lucescu a analizat jocurile Barcelonei si a decis ca unul dintre elevii lui sa-l marcheze pe Xavi. Zis si facut. Xavi s-a întîlnit rar cu mingea, iar gazdele au avut un joc limitat”.

LA GAZZETTA DELLO SPORT (Italia): „Lucescu este un antrenor care stie sa faca minuni. Galata e marea dovada”.

BILD (Germania): „Daca Galata e acolo, sus, aceasta se datoreaza numai antrenorului Mircea Lucescu, un maestru”.

„Galatasaray a devenit o masina de calcat în picioare, cu Lucescu pe post de sofer”.

Si-a ghicit adversarul
Unul dintre cotidienele turce care l-au elogiat pe Mircea Lucescu este „Fotomac”. În materialul intitulat „Lucescu si-a ghicit adversarul”, publicatia din Istanbul a reliefat faptul ca „tehnicianul român a gasit punctele slabe ale Barcelonei si a confectionat Galatei un sistem care a anesteziat multa vreme echipa spaniola”.
Sursa:www.prosport.ro