Lucescu continua marsul

Apropo.ro / 02.12.2001, 20:01
Lucescu continua marsul
Fotbal intern: Victorie chinuita Fotbal extern: Psiholog pentru Galatasaray Alte sporturi: Franta a castigat Cupa Davis Formatia Galatasaray a invins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (1-0), echipa Istanbulspor, intr-o partida din cadrul etapei a XIV-a a


Fotbal intern: Victorie chinuita

Fotbal extern: Psiholog pentru Galatasaray

Alte sporturi: Franta a castigat Cupa Davis



Formatia Galatasaray a invins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (1-0), echipa Istanbulspor, intr-o partida din cadrul etapei a XIV-a a campionatului Turciei.

Golurile echipei Galatasaray au fost inscrise de Bulent Akin ’10, Arif ’48 si ’89 si Serkan ’59. Pentru formatia Istanbulspor a marcat Bulent Ucuncu, in minutul 86, din penalti. Echipa Istanbulspor a evoluat timp de aproximativ 60 de minute cu noua jucatori, Ivaylo Petkov fiind eliminat in minutul 30 si Alban Bushaj in minutul 34.

Antrenorul roman Mircea Lucescu s-a declarat nemultumit de prestatia elevilor sai in meciul cu Istanbulspor. „Sint foarte suparat. Nu am jucat ca o echipa. Jucatorii nu au respectat ceea ce le-am cerut. In momentul in care din echipa adversa au fost eliminati doi jucatori a disparut disciplina si fiecare a incercat sa inscrie. S-a jucat individual si acest lucru nu m-a multumit deloc. Acum urmeaza sa intilnim echipa CF Barcelona. Nu trebuie sa facem aceste greseli in Spania”, a spus Lucescu.

Presa turca a criticat prestatia arbitrului partidei, Zafer Onder Ipek.
„Comedia arbitrului” a titrat cotidianul „Fotomac”. „In timp ce Galatasaray continua sa fie lider in campionatul turc, arbitrul partidei, Zafer Onder Ipek, si-a pus amprenta asupra meciului prin deciziile sale gresite.

La inceputul partidei, a ignorat un fault al jucatorului echipei Istanbulspor Selcuk, dupa care, in minutul 30, i-a acordat cartonas rosu lui Petkov. Dupa patru minute, Ipek l-a eliminat din joc pe Bushi. Arif a marcat al doilea gol pentru Galatasaray din ofsaid, DAR Ipek nu a observat.

Insa cea mai comica decizie a arbitrului turc a constituit-o acordarea unui penalti echipei Istanbulspor, dupa ce Bulent Ucuncu a simulat un fault in careu. Cit despre ultimul gol al formatiei Galatasaray, a fost un ofsaid clar”, se precizeaza in „Fotomac”.

„O noapte galben-rosie” este titlul unui material publicat in cotidianul „Radikal”. „Galatasaray a reusit sa-si pastreze pozitia de lider al campionatului Turciei intr-un meci in care rolul principal l-au jucat cartonasele rosii”, a notat „Radikal”.

„Un Ben Laden cu fluier” a titrat cotidianul „Star”. „La meciul dintre echipele Galatasaray si Istanbulspor s-a trait o teroare generata de arbitrul partidei, Zafer Onder Ipek. Ipek a distrus, prin deciziile sale, fotbalul si echipa Istanbulspor. In plus, a incercat sa aduca o umbra de indoiala asupra victoriei meritate obtinute de Galatasaray”, se mentioneaza in „Star”.

„O noapte de victorie pe ” este titlul unui articol aparut in cotidianul „Sabah”. „Galatasaray a cistigat cu 4-1, un meci in care scorul final ar fi putut sa fie 10-1. Prestatia arbitrului a fost foarte slaba. Primul cartonas rosu pe care l-a acordat a fost un fiasco total. Al doilea cartonas rosu este dubios, iar penaltiul pe care l-a acordat echipei Istanbulspor a fost o adevarata comedie”, a notat „Sabah”.

„Un meci ciudat” a titrat cotidianul „Fanatik”. „A fost o seara foarte interesanta. Au fost comentate mai mult deciziile arbitrului Zafer Onder Ipek decit calitatea fotbalului jucat. Dupa ce Bulent Akin a inscris un gol, jucatorii echipei Galatasaray au evoluat mai lejer. Ipek, care a atras critici din cauza celor doua cartonase rosii pe care le-a dictat impotriva fotbalistilor echipei Istanbulspor, a acordat acestei formatii un penalti foarte comic”, se precizeaza in „Fanatik”.

Potrivit cotidianului „Star”, observatorul meciului Necmi Temizel a mentionat in raportul sau ca Zafer Onder Ipek nu poate sa arbitreze un meci din cadrul primei divizii si l-a notat pe acesta cu nota 5,5.

Cotidianul „Radikal” noteaza ca responsabilul clubului Galatasaray Abdurrahim Albayrak l-a condus pe Mircea Lucescu, inainte de inceperea meciului, spre tribune, unde cei doi i-au salutat pe spectatori. Suporterii echipei Galatasaray si-au manifestat simpatia fata de tehnicianul roman.

Potrivit cotidianului „Hurriyet”, partida a fost urmarita din tribune de aproximativ 6.000 de spectatori. In tribuna oficiala s-a aflat si un reprezentant al clubului CF Barcelona, Antonio De La Cruz, deoarece echipa catalana va intilni formatia Galatasaray, miercuri, pe teren propriu, in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Cotidianul „Milliyet” noteaza ca jucatorul Hasan Sas a fost supus, vineri noaptea, unei interventii chirurgicale, deoarece s-a taiat la incheietura miinii stingi. Dupa terminarea meciului cu Istanbulspor, jucatorii echipei Galatasaray l-au acuzat pe Hasan, spunindu-i acestuia ca este vinovat pentru acordarea penaltiului formatiei adverse.

Fotbalistul turc, nervos, a lovit cu pumnul un geam si s-a taiat, dupa care a fost transportat la spital de responsabilul clubului din Istanbul Abdurrahim Albayrak si de jucatorul Arif Erdem. Simbata, bratul sting al lui Hasan a fost pus in ghips.

Fotbalistii echipei Galatasaray au plecat de la stadion direct la spital, pentru a afla cum se simte Hasan Sas dupa operatie. Fotbalistul turc va fi indisponibil timp de trei saptamini, din cauza leziunii de la mina.

In urma rezultatului inregistrat vineri, echipa Galatasaray se mentine pe prima pozitie a campionatului Turciei, cu 35 de puncte, urmata de Fenerbahce, cu 31 de puncte, dar cu un meci mai putin, si de Istanbulspor, cu 25 de puncte. Formatia Fenerbahce va intilni, duminica, pe teren propriu, de la ora 19.00, echipa Besiktas.
Sursa:www.mediafax.ro