Lucescu: Gloria este o echipa incomoda

Apropo.ro / 25.09.2004, 14:45
Lucescu: Gloria este o echipa incomoda
Tehnicianul Razvan Lucescu a declarat ca formația Gloria Bistrița, adversarul Rapidului în meciul de vineri, din etapa a VII-a a Diviziei A, este o echipa incomoda. "Gloria este o echipa incomoda, iar locul ei în clasament și situația noastra la nivelul lotului ne fac sa

Tehnicianul Razvan Lucescu a declarat ca formația Gloria Bistrița, adversarul Rapidului în meciul de vineri, din etapa a VII-a a Diviziei A, este o echipa incomoda.

„Gloria este o echipa incomoda, iar locul ei în clasament și situația noastra la nivelul lotului ne fac sa fim destul de circumspecți”, a spus Lucescu.

Razvan Lucescu considera ca deocamdata nu se poate discuta despre titlu. „Și noi ne dorim sa cîștigam tot, campionatul se joaca pe teren și este prematur sa discutam despre titlu, dar din luna martie se poate trage o concluzie foarte clara”, a spus Lucescu.

Portarul Emilian Dolha susține ca partida cu Gloria Bistrița are o conotație aparte pentru el. „Am jucat, am crescut acolo, este oarecum un meci personal. Bistrița poate pune probleme oricarei echipe din Divizia A”, a spus Dolha, care a menționat ca au șanse la titlu Steaua, Dinamo, Rapid și FC Național.

Întrebat ce parere are despre faptul ca portarul Bogdan Stelea a fost huiduit de suporterii dinamoviști, Dolha a spus: „Asta este România, mai mult nu trebuie sa comentez, este inadmisibil”.

Razvan Lucescu nu poate conta, vineri, pe Vasile Maftei și Marius Constantin – suspendați, în timp ce Danuț Perja, Lucian Burdujan, Artiom Karamian și Manuel Godfroid sînt accidentați. La meciul cu Gloria, accesul spectatorilor la peluza I și la tribuna a II-a este gratuit.

Razvan Lucescu considera corecta decizia Comisiei de Disciplina a Federației Române de Fotbal (FRF) în cazul partidei FC Național-Universitatea Craiova, scor 3-1, din etapa a VII-a a Diviziei A.

„Mi se pare corecta decizia avînd în vedere cum este facut regulamentul. Tocmai asta poate ajuta sa se faca un regulament mai precis, care sa nu mai lase loc la interpretari. Eu sînt de parere ca punctele trebuie cîștigate pe teren”, a spus Lucescu.

Universitatea Craiova a depus o contestație legata de faptul ca FC Național a folosit mai mulți jucatori straini decît prevede regulamentul în meciul direct dintre cele doua formații. Comisia de Disciplina a FRF a decis sa pastreze rezultatul din teren.

Tehnicianul rapidist a apreciat ca FC Național a demonstrat ca a facut achiziții bune prin aducerea unor jucatori straini. „Eu sînt de parere ca atîta timp cît vin jucatori buni din strainatate este un aspect pozitiv, deoarece campionatul are nevoie de astfel de jucatori. Așa cum și în alte țari jucatorii straini au adus un plus campionatelor în care evolueaza, așa sper sa fie și aici, iar Naționalul demonstreaza ca a facut achiziții foarte bune”, a menționat Lucescu.

Razvan Lucescu a declarat ca o echipa din România ar putea ajunge, întîmplator, în grupele Ligii Campionilor. „Atîta timp cît sînt bani exista un potențial uriaș, exista pretenții, exista posibilitatea sa achiziționezi jucatori de mare valoare, poți sa atragi și jucatori puternici, care cu experiența lor sa aduca un plus echipelor la care ar evolua. Atunci, sigur ca șansele noastre ar crește, dar noi, cînd avem un jucator talentat, trebuie sa-l vindem ca sa supraviețuim și asta se întîmpla în fotbalul românesc. Atît timp cît ne vindem marile valori este greu sa te bați cu echipe care practic formeaza naționale. Cred ca în Liga Campionilor am putea intra întîmplator, poate peste un an”, a spus Lucescu.

Razvan Lucescu spune ca, atît timp cît o echipa se poate folosi de un jucator de valoare, atunci este bine sa fie transferat. „Noi îi avem pe frații Karamian, pe Godfroid, care este accidentat, dar sper sa revina la forma sa, mai este Junior, care a jucat doua meciuri și probabil o sa mai joace vineri. Cred ca atuul unei echipe este acela de a fi foarte omogena, iar noi poate nu avem aceasta omogenitate, însa putem capata încredere și apoi vor aparea și rezultatele”, a precizat Lucescu.

Razvan Lucescu a precizat ca este puțin probabil ca echipa Rapid sa joace un meci amical cu Șahtior, formație antrenata de Mircea Lucescu, în pauza ocazionata de partida Cehia-România. „Cei de la Șahtior au vreo 14 jucatori la echipele naționale și nu știu cu ce ar putea juca. Înseamna ca nu se poate și, daca știu bine, programul nostru nu ne permite. Sîmbata este meciul echipei naționale, iar la trei zile jucam în Cupa României”, a precizat Lucescu.

Tehnicianul Rapidului considera ca este bine pentru fotbalul românesc ca Steaua și Dinamo sa se califice în grupele Cupei UEFA. „Pentru fotbalul românesc este foarte bine ca ele sa se califice. Pentru prietenul meu Ando ar fi bine sa se califice, însa eu ma gîndesc doar la Rapid. Daca vrei sa joci în cupele europene, știi foarte bine dinainte ca va fi un program încarcat, așa ca ori accepți și îți asumi responsabilitați, ori te retragi”, a precizat Lucescu.

Lucescu a comentat și declarația portarului echipei FC Național, Marius Popa, care a afirmat ca nu a ramas la echipa Rapid pentru ca erau mulți jucatori „colorați”. „Nu știu la ce s-ar fi putut referi, dar cred ca este lipsa de educație daca a batut într-o anumita direcție, însa daca s-a referit la straini, ei sînt la fel de colorați sau poate mai mult”, a precizat Lucescu.

Portarul Emilian Dolha considera, la fel ca și Lucescu, corecta decizia Comisiei de Disciplina a FRF în cazul FC Național – Universitatea Craiova. „Au jucat, au cîștigat, bravo lor! Daca pot sa-l aduca și pe Roberto Carlos, atunci sa-l aduca. Daca cei abilitați de la LPF și FRF au considerat ca nu au încalcat regulamentul, asta este”, a spus Dolha

Întrebat ce parere are despre declarația lui Marius Popa, Dolha a spus: „De la noi doar Junior este mai colorat, poate și Daniel Niculae”.

Dolha și-ar dori ca atît Dinamo, cît și Steaua sa se califice în grupele Cupei UEFA. „Pentru Rapid mi-aș dori sa mearga amîndoua, pentru ca le va fi greu sa joace pe doua fronturi. Cred ca Dinamo are o misiune mai grea”, a spus Dolha.

Mediafax